Mozaik
U SAD JE STIGAO TJEDAN DANA KASNIJE NEGO U KINA DILJEM SVIJETA

"Tenet" u američkim kinima zaradio 20 milijuna dolara
Objavljeno 11. rujna, 2020.
Nakon višemjesečne odgode zbog pandemije koronavirusa prvi holivudski blockbuster u posljednjih šest mjeseci, SF film "Tenet" Christophera Nolana napokon je premijerno prikazan i u kinima Sjeverne Amerike, tjedan dana kasnije nego na međunarodnom tržištu. Prema podacima tvrtke za analizu prihoda od prodaje karata, Exibitor Relations, tijekom vikenda je u SAD-u zaradio oko 20 milijuna dolara. U uobičajenim bi okolnostima taj iznos bio zabrinjavajuć za distributera filma, tvrtku Warner Bros., no s obzirom na produkcijski budžet od 200 milijuna dolara i ostale okolnosti radi se o vrlo dobrim brojkama, osobito ako se uzme u obzir da je trenutačno otvoreno samo 65 posto američkih kinodvorana i da su otvorena kina broj gledatelja na projekciji ograničila na 25 do 40 posto maksimalnog kapaciteta.


"Doslovno nema konteksta za usporedbu ovakvih rezultata u vrijeme pandemije s bilo kakvom drugom situacijom. Ovo je presedan i svaka usporedba sa svijetom prije pandemije nepravedna je i neutemeljena", stoji u priopćenju za javnost Warner Brosa jer mnoga kina zbog pandemije COVID-19 rade smanjenim kapacitetom.


Prema pisanju Hollywood Reportera, film je na međunarodnom tržištu od početka prikazivanja zaradio 150 milijuna dolara, a samo u Kini protekli je vikend utržio gotovo 30 milijuna dolara. Glavne uloge u Tenetu igraju John David Washington i Robert Pattinson, a sniman je u sedam država.
Za razliku od Warner Brosa, Disney je svoj blockbuster "Mulan" preusmjerio na platforme, a premijera posljednjeg filma o Jamesu Bondu, "Nema vremena za umiranje", koji bi u kina trebao stići u travnju, odgođena je za studeni. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike