Ekonomija
ZBOG POVEĆANOG VALA ZARAZE

Kupcima su sve važnije mjere zaštite u trgovačkim centrima
Objavljeno 11. rujna, 2020.
U četvrtoj Pevexovoj anketi o važnosti zaštitnih mjera sudjelovalo 1317 ispitanika

Zbog povećanog vala zaraze koronavirusom kupcima su sve važnije mjere zaštite. Pokazuju to, među ostalim, rezultati četvrte ankete koja je provedena u prvom hrvatskom trgovačkom lanacu Pevexu gdje se procjenjivala važnost mjera ocjenama od 1 do 5.
Na pitanje o važnosti mjera distanciranja i dezinfekcije u ovom valu ispitivanja važnost je skočila za šest postotnih bodova, sa 72 % na 78 %. Na pitanje o zadovoljstvu mjerama dezinfekcije pri ulasku u Pevex odgovor 5 "potpuno zadovoljstvo" je na razini prethodnog vala (58 % vs. 57 %), no odgovori 4 + 5 su na vrlo visokih 89 %. Na pitanje o zadovoljstvu dezinfekcijom prodajnog prostora Pevexa kupci su za sedam postotnih bodova zadovoljniji nego u prethodnom valu te rezultat također iznosi visokih 89 %.

Na pitanje o zadovoljstvu termalnim kamerama odgovori 4 + 5, koji označavaju djelomično ili potpuno zadovoljstvo, porasli su za šest postotnih bodova u odnosu prema prethodnom valu i postotak, kombinirano za odgovore 4 + 5, iznosi čak 90 %.
"Cilj je stvoriti što sigurnije okruženje za rad i kupnju. Želimo da Pevexovi prodajni centri budu najsigurnija mjesta za kupovanje, a da je to kupcima bitno govore i podatci posljednje provedene ankete. Njih ćemo periodično provoditi među kupcima i osluškivati – što oni misle", poručio je predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević.


Željko Radin, voditelj Službe direktnog marketinga Pevexa, dodaje: "Posljednje pitanje, do kada bi se trebale provoditi zaštitne mjere, u ovom valu nismo provodili jer su mjere po stožeru civilne zaštite obvezne. Zaključno i očekivano, kupci su općenito vrlo zadovoljni provođenjem zaštitnih mjera u Pevexu, što pokazuje da smo za njih sigurno mjesto kupnje."
Kada se sumiraju podatci iz ankete, 9 od 10 kupaca smatra mjere važnim i isto njih 9 od 10 je zadovoljno Pevexovim mjerama, zaključak je provedene ankete.


Iz Pevexa podsjećaju da su prvi trgovački lanac koji je na području Europske unije kao mjeru zaštite kupaca i zaposlenika uveo u sve svoje prodajne centre - termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite. Z.Rupčić

Zamagljivači, zaštitna odijela, maske, jednokratne rukavice...
"Svima koji ulaze u prodajni centar sustav mjeri temperaturu tijela, a ako je ona povišena, kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku. Podsjetimo, beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u svakom od 26 Pevexovih prodajnih centara, a na kojemu si kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice. Kao posljednju od novih zaštitnih mjera prošlog mjeseca uveli smo zamagljivače Nebulo-Igeba, uz zaštitnu opremu (odijela, maske, rukavice..) za svih 26 prodajnih centara, a koji u njima omogućavaju dodatne higijenske mjere. Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike jer pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija", istaknuli su iz Pevexa.
Možda ste propustili...

“E-DONIRANJE“ OD VELIKE POMOĆI ZA VRIJEME COVID-19 PANDEMIJE

U prvoj polovini 2020. donirana 930.424 kg hrane

SPORIJI RAST BILJEŽI I HRVATSKA

Oporavak europske industrije posustao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČELA BERBA U PP ORAHOVICA

Očekuju rekordnih 700 tona lješnjaka

2

COVID-19 UBRZAO PRESLAGIVANJE

Industrija zabave se transformira mnogo ranije od predviđanja

3

HRVATSKA MEĐU VODEĆIM DESTINACIJAMA

Pustolovni turizam okosnica ponude