Osijek
DIONIZIJSKA MANIFESTACIJA WINE & BIKE

Birane kapljice, glazba i druženje
Objavljeno 10. rujna, 2020.
Ljubitelji vina uživat će 11. i 12. rujna na Wine & Bike Touru Erdut 2020. te na koncertu URBAN & 4 - manifestaciji Općine Erdut i TZO-a Erdut, u suradnji s Udrugom vinara i vinogradara Erdut, PORC-om Erdut, TZ-om OBŽ-a i Kreativne agencije Adverta. Načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić kaže da ova manifestacija već sedam godina oduševljava specifičnom ponudom te privlači veliki broj turista u tamošnje vinarije i vinograde.


- Posljednje ljetne dane mnogi rado provode kod nas na obali Dunava u naseljima u kojima se događaju jedinstvene aktivnosti. Pozivamo ih opet da uživaju, a redom su osmišljeni obilasci vinarija, kazališna predstava, koncert na vidikovcu i večernja zabava - DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa. Slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost kroz mozaik dramskog i glazbenog programa, uz biciklističko-vinsku utrku, degustaciju vina i dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Ove godine nastupit će jedan od najboljih hrvatskih glazbenika, tekstopisac i gitarist Damir Urban i njegov prateći sastav 4 - navodi Vesić.


U petak, u 19 sati, predstava je “Idi pa vidi” u Društvenom domu Erdut (Josipa Krašteka bb), ulaz je slobodan. U subotu, od 10 do 12 sati, je Wine & Bike biciklističko-vinska utrka Aljmaš - Erdut na kojoj se pronalaze vinske butelje skrivene uz rutu. Sudjelovanje je besplatno uz online prijavu. Od 10 do 18 sati Dan je otvorenih podruma vinarija Erdutskog vinogorja.


Na Pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja, pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, Vinarije Siber i TZ-a OBŽ-a, predstavit će se pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka je erdutski “En primeur”, kušanje premijernog vina prema izboru pojedine vinarije (Vinarija Siber, Erdut, cesta Svetog Martina), od 10 do 14 sati.
Od 17 do 18.30 sati je Vođena degustacija vina u Erdutskim vinogradima, nastavlja se od 18.30 do 19.30 sati s Poezijom u čaši - Enes Kišević, vođenom degustacijom vina uz čitanje poezije. Od 20 do 21.30 sati u Erdutskim je vinogradima koncert “Urban & 4”, ulaznica stoji 80 kn, a na dan koncerta 100 kuna. Jedinstveno je druženje na istoj lokaciji uz DJ-a ON WINE SESSION @In Da Sofa i traje od 18 sati do ponoći. D. Pejić
U subotu, od 20 do 21.30 sati, u Erdutskim je vinogradima koncert “Urban & 4” (ulaznica stoji 80/100 kn)
2

dana traje manifestacija Wine & Bike, uz bogat i raznovrstan program na atraktivnim lokacijama u općini Erdut
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike