Novosti
U SKLOPU OSJEČKOG JESENSKOG SAJMA

Potpora Županije izložbi ženskog poduzetništva
Objavljeno 8. rujna, 2020.
Tradicionalni Osječki jesenski sajam 23. bi se put trebao održati od 2. do 4. listopada, pa su u tijeku posljednje pripreme. Kao i proteklih godina, Osječko-baranjska županija pruža potporu toj manifestaciji, među ostalim i pokroviteljstvom nad Izložbom ženskog poduzetništva, koja je posebna priredba u okviru Osječkog jesenskog sajma, a izrasla je u zapažen sajamski, ali i znatno opsežniji događaj.

U povodu toga o 7. Izložbi ženskog poduzetništva te suradnji Osječko-baranjske županije i tvrtke Osječki sajam d.o.o. Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razgovarala je s direktorom Osječkog sajma Alenom Vukašinovićem i stručnom voditeljicom komercijalnih, tehničkih i promotivnih poslova Vesnom Grbeša.

- Za projekte poticanja poduzetništva Osječko-baranjska županija u svom je proračunu za 2020. godinu osigurala ukupno 11,2 milijuna kuna te na taj način nastojimo aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva. Jedan od projekata je i poticanje promotivnih aktivnosti, među kojima je i Izložba ženskog poduzetništva. S ciljem što kvalitetnije organizacije te manifestacije, Osječko-baranjska županija osigurala je u svom proračunu 50.000 kuna, a za taj iznos bit će zakupljen sajamski prostor te opremljeni štandovi na kojima će žene poduzetnice moći besplatno izlagati svoje proizvode. Inače, u svojim projektima poticanja poduzetništva Županija poseban naglasak stavlja na poduzetnice te je za njih otvorena i kreditna linija koju Županija provodi u suradnji s HBOR-om, s kamatom od 0 posto. Osim toga, u tijeku je Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima radi ublažavanja posljedica poslovanja uslijed pandemije bolesti COVID-19, na koji je već zaprimljeno više od 500 prijava, a za tu namjenu osigurano je pet milijuna kuna - ističe pročelnica Ivana Katavić Milardović.

Dodaje da će se u okviru ove manifestacije održati različite tribine i predavanja koja imaju za cilj podići razinu informiranosti poduzetnica o svim projektima poticanja poduzetništva, kreditiranja, kao i samozapošljavanja. Sve zainteresirane poduzetnice mogu se javiti u Upravni odjel za gospodarstvo ili tvrtku Osječki sajam kako bi dobile dodatne informacije o tom projektu.

Predstavnici Osječkog sajma naglasili su kako je kontinuitet jedna od posebno važnih pretpostavki za uspješno održavanje sajmova, a još više za ostale funkcije sajmova, prije svega za poticanje razvoja gospodarstva. Zahvalili su Osječko-baranjskoj županiji na konstantnoj financijskoj i stručnoj potpori u organizaciji sajmova, pa tako i u sadašnjim uvjetima, opterećenima posljedicama epidemije koronavirusa. I.K.
Za projekte poticanja poduzetništva Županija je u svom proračunu za 2020. osigurala 11,2 milijuna kuna
Možda ste propustili...

MINISTAR OBEĆAO POTEZ KOJI ĆE POMOĆI TRŽIŠTU

Ukidanje poreza na promet nekretnina do kraja mandata

Najčitanije iz rubrike