Tehno
ALGEBRA

Upisan najveći broj brucoša
Objavljeno 4. rujna, 2020.
Unatoč predviđanjima koja su se mogla čuti prije nekoliko mjeseci s početkom epidemije da će privatne visokoškolske institucije ove godine ostvariti osjetno manji broj upisanih studenata na preddiplomske studije, Algebra je na ljetnom upisnom roku upisala više brucoša no ikad. Gotovo 300 budućih studenata upisalo je tijekom srpnja i kolovoza preddiplomske studije, a interes je bio ponajveći za programsko inženjerstvo, digitalni marketing, 3D i digitalni dizajn te multimedijsko računarstvo. Ovaj rezultat predstavlja porast od sedam posto u odnosu na upise u prošlu akademsku godinu.

Podatak je posebice indikativan u kontekstu dosadašnjih upisa, budući da Algebra već godinama upisuje između 75 i 80 posto svojih budućih studenata na ljetnom roku, što predstavlja svojevrstan izuzetak u svijetu privatnih institucija. Za jesenski rok preostalo je prosječno 25 mjesta po svakom od preddiplomskih studija. Iz Algebre objavljuju i kako je na novom sveučilišnom studiju računarstva, koji se provodi u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, već popunjeno gotovo dvije trećine kvote. Ovaj sveučilišni studij počinje se provoditi ove jeseni, u sklopu mentorskog programa s FER-om nakon kojega će završiti akreditacijski postupak osnivanja Sveučilišta Algebra. Sveučilišni studij računarstva Algebra provodi prema FER3 programu, kombinacijom svojih i FER-ovih nastavnika, na engleskom jeziku, s neskrivenim ambicijama da na taj način privuče i veći broj stranih studenata na studij u Hrvatsku.

Algebra također nastavlja sa širenjem svoje znanstveno-istraživačke djelatnosti te najavljuju prvi Horizon2020 projekt na kojem sudjeluju, „InnORBIT“ čiji je fokus akceleracija i poticanje komercijalizacije svemirskih tehnologija. M.R.
Gotovo 300 budućih studenata upisalo je tijekom srpnja i kolovoza preddiplomske studije
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike