Učionica
PRAKTIČNA RJEŠENJA

Kako urediti dječju sobu za školske izazove
Objavljeno 28. kolovoza, 2020.
Krevet, radni stol i stolac, polica za knjige i ormar osnovni su elementi namještaja, no detalji zaokružuju cjelinu

Maštovita i praktična rješenja učinit će dječju sobu posebnom. Priprema za novu školsku godinu donosi nove obveze i nove izazove kako za školarce tako i za roditelje.

Prvi školski dani često potiču pitanje preuređenja dječje sobe. Kako urediti sobu školarcima a da oni u njoj mogu ugodno i s veseljem ispunjavati svoje školske obveze? Takvi pothvati podrazumijevaju i estetsku i funkcionalnu promjenu interijera dječje sobe.

Krevet, radni stol i stolac, polica za knjige i ormar osnovni su elementi namještaja, no detalji su oni koji zaokružuju cjelinu i dječjoj sobi daju dozu udobnosti i topline. Svijet mašte i igre treba uskladiti sa školskim obvezama a da se pritom ne naruši skladnost prostora.

Prozračan prostor s veselim mladenačkim namještajem, mnoštvom sitnih detalja i prikladnim osvjetljenjem djelovat će poticajno. Pobrinite se da dječja soba bude maštovita, ali ne i pretrpana nepotrebnim stvarima. Ona prije svega treba biti multifunkcionalna jer, osim što je prostor za učenje, u dječjoj sobi mora postojati i mjesto za igru, odmor i spavanje.

Uljepšajte svom školarcu početak nove školske godine. U prodajnim centrima Lesnine možete se upoznati s mnoštvom prijedloga za moderne i funkcionalne dječje sobe koje će potaknuti vašu djecu na stalno istraživanje i razvijanje kreativnosti. Kako bi se maksimalno iskoristio svaki centimetar sobe namijenjene djeci, najisplativije je nabaviti modularni namještaj po sistemu lego-kockica, koji se može dograđivati i premještati, a ujedno i prilagoditi različitoj dobi djeteta. Pri kupnji namještaja pazite i na otpornost materijala, tj. mogućnost što lakšeg održavanja, jer namještaj u dječjoj sobi mora štošta izdržati.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike