Osijek
NA PETOM KILOMETRU DRAVE

Alfred Predrijevac ulovio smuđa teškog 15,8 kg
Objavljeno 25. kolovoza, 2020.
Prema dosadašnjim podatcima o rekordnim ulovima smuđa, do sada je svjetski rekord ženka, teška 18 kilograma, no zajedno s ikrom koja teži i do šest kilograma. Stoga je Osječanin Alfred Predrijevac, inače strastveni ribolovac koji prati svjetske rekorde ulova, s pravom ponosan na svoj kapitalni ulov smuđa mužjaka teškog 15,8 kilograma.

- Bio sam u šoku kad sam vidio da je mužjak, jer se ženke u pravilu i ne smiju vaditi u vrijeme mrijesta. Ovog smuđa ulovio sam u sezoni ribolova, točnije 30. srpnja, s pomoću mamca vlastite proizvodnje. Nisam u početku ni shvatio da je smuđ, mislio sam da je som, a kad sam vidio što sam uhvatio, ostao sam bez riječi - kaže Predrijevac, koji je smuđa ulovio na petom kilometru rijeke Drave, gdje inače ide na pecanje. Kad je zagrizao, kaže, hvatao ga je više od 20 minuta, a sav se trud naposljetku isplatio.

Ribočuvar s kojim je razgovarao, kaže nadalje, savjetovao mu je da se prijavi na neki natječaj za najulov, čak možda i za Guinnessa. Iako nije odbacio takvu mogućnost, Predrijevac ističe da mu je najveće zadovoljstvo što je uspio upecati "mrcinu", a još više što ju je podijelio prijateljima i rodbini. Kaže kako je svoj dio isfiletirao, a bilo je dovoljno ribe, naglašava, za brojne druge vrste pripreme.

- Nikada nisam ulovio tolikoga mužjaka smuđa i vjerujem da i neću. I 20-ak dana poslije još se s osmijehom prisjetim te borbe čovjeka i ribe - kroz smijeh kaže Predrijevac. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike