Sport
NIŠTA OD ODLASKA NA PRIPREME U ŠVICARSKU

Najbolji hrvatski dvojac
pozitivan na COVID-19
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić i njegov kolega iz reprezentacije Istok Rodeš pozitivni su na koronavirus. Naša je reprezentacija trebala krenuti na pripreme u Švicarsku, no testiranje uoči puta donijelo je loše vijesti, pa će pripreme morati pričekati.


Ni jedan od naših skijaša ne zna gdje se i kada zarazio, obojica su nakon odmora odradila tjedan dana kondicijskih priprema u Delnicama, a zatim je stiglo vrijeme za testiranje i - šok. I umjesto na pripreme u Švicarsku i Zubčić i Rodeš te sve osobe koje su s njima bile u kontaktu moraju u samoizolaciju.


- Da, istina je, pozitivan sam na COVID-19. Nemam nikakve simptome, ali me prošlih dana malo bolio trbuh. No to nije ništa čudno jer me trbuh jednako bolio i prošle godine kada smo bili u Delnicama jer nešto nije bilo u redu s vodom. Ovo će nam sad malo otežati pripreme, a još čekam da mi se jave iz Epidemiološkog zavoda s procedurom i dužinom samoizolacije - poručio je za 24 sata iz svog doma u Varaždinu 24-godišnji Istok Rodeš.
Hrvatski skijaši odradili su osam dana priprema, a sad slijede dva tjedna izolacije od svih. Mogu trenirati u kući, a kad nalaz bude negativan, izići će na snijeg. Koronavirus će im otežati pripreme za predstojeću skijašku sezonu, koja počinje sredinom rujna. Naime, prva utrka nove skijaške sezone trebala bi biti ona u austrijskom Söldenu, gdje bi se 18. rujna trebao voziti veleslalom. No zbog pandemije koronavirusa ništa se ne može tvrditi sigurno, pa ni to kad će zapravo početi novo izdanje Svjetskog skijaškog kupa. I. Li.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana