Sport
OSIJEK OTVARA SA SLAVEN BELUPOM

Prve su utakmice uvijek sklizak teren, posebice u ovim ludim uvjetima
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.
Premijera nove sezone HNL-a u Gradskom vrtu, protiv Slaven Belupa, bit će otužna jer će se opet igrati pred praznim tribinama

Još se sliježu dojmovi iz prošle sezone, u kojoj su nogometaši Osijeka ostali za dlaku kratki u osvajanju svog najboljeg plasmana u povijesti (drugo mjesto) i ulaska u kvalifikacije za Ligu prvaka, a već počinje novo prvenstvo Prve HNL.

Stanka između dvije sezone nikad nije bila kraća, a uvjetovala ju je epidemija koronavirusa, koja i dalje opasno prijeti provođenju natjecanja. Ovoljetna premijera u Gradskom vrtu bit će tužna, tribine će biti sablasno prazne, a gost je isti kao i na početku prošle sezone - Slaven Belupo.

Nepoznanice
Osijek je tijekom stanke ostao bez prvih napadačkih opcija. Mirko Marić je otišao u Monzu, Antonio Mance na posudbu u Puškaš Akademiju, a nova napadačka oružja trener Ivica Kulešević još nije dobio.

- Moramo potražiti unutrašnje rezerve u momčadi. Ovakve su situacije dobra prilika za dokazivanje igračima koji prošle sezone nisu bili starteri. Svaki početak sezone donosi nove nade. Naše su ambicije poznate, a valjda ćemo imati više sreće nego prošle sezone, kada su na naš konačni plasman prilično utjecale brojne sudačke nepravde i ozljede - kaže Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Osijek je petodnevne pripreme odradio u Mađarskoj, no novu sezonu dočekuje s dosta nepoznanica jer momčad se još uvijek slaže i formira. Istina, temelji su zadržani, ali postoji tjeskoba oko napadačkog dijela. Realizacija nije bila jak adut bijelo-plavih ni prošle sezone, a s odlascima Marića i Mancea izgubili su dva prva strijelca.

- Sve je čudno jer stanka nikada nije bila kraća, igrat će se bez gledatelja, što nam je dodatni hendikep. Negdje sam pročitao kako u ligama petice domaće momčadi bez pomoći publike ostvaruju 30 posto slabije rezultate. Drukčije je to od završnice prošle sezone, kada je odluka o praznim tribinama donesena naprečac. Koronavirus je, nažalost, postao dio naših života i nije lako u takvim okolnostima držati dobru atomsferu u momčadi. Nastojimo biti pozitivni, posvetiti se radu, a na utakmicama je najvažnije uvijek ostaviti dušu na terenu. Puno je nepoznanica, ne samo kod nas već i u ostalim klubovima. Prve utakmice uvijek su bile sklizak teren, a sada je to dodatno naglašeno zbog specifičnih uvjeta. Nitko nema pravi uvid u kakvom mu je momčad stanju - priča trener bijelo-plavih.

Neugodan gost
Slaven Belupo je neugodan gost, iako mu je igrački roster doživio dosta promjena. Riječ je o tvrdoj, dobro organiziranoj momčadi koju neće biti lako probiti. Trebat će Osječanima dobar plan za sva tri boda. To je i imperativ s obzirom na to da ih nakon toga očekuju tri uzastopna derbija.

- Koprivničani su dobili dosta novih igrača, neki su, poput Krstanovića otišli, pa je i to mala nepoznanica, kako će igrati bez njega. Organizirana su momčad, uspjeli smo prikupiti neke informacije s njihove generalke. No, kao i uvijek, meni je najvažnije kakvi ćemo biti mi. Imam samo jednu želju: neka nas zaobiđu ozljede. Prošle sezone valjda ni jednom nisam mogao poslati najbolju momčad na teren zbog toga - priča Kulešević.

Nažalost, za početak ta mu se želja neće ispuniti jer ni sad osječka momčad nije kompletna. Laszlo Kleinheisler još se bori s alergijom pa neće konkurirati za momčad, Grezda i Bočkaj su rekovalenscenti i nisu u optimalnom stanju, a posljednjih dana nije punim intenzitetom trenirao ni Žaper. Sve te nevolje s ozljedama i spomenuti odlasci napadača razvijaju neizvjesnost uoči ovosezonske premijere, protiv Slaven Belupa. Morat će bijelo-plavi uložiti puno energije i truda kako bi stigli do prvih bodova.

Dalibor Keler
OSIJEK - SL. BELUPO

Početak: subota, 20.05 sati

       Ivušić       Filipović

       Igor Silva       Božić

       Škorić       Paracki

       Majstorović       Soldo

       Talys       Bogojević

       Žaper       Bačelić-Grgić

       Jugović       Brković

       Ndockyt       Glavčić

       Bočkaj       Goda

       Grezda       Lulić

       Špoljarić       Etoundi

Stadion: Gradski vrt

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)
1. kolo Prve HNL
l PETAK20 sati: Varaždin - Gorica

l SUBOTA

17.55 sati: Rijeka - Šibenik

20.05 sati: Osijek - Slaven Belupo

l NEDJELJA

17.55 sati: Hajduk - Istra 1961

20.05 sati: Dinamo - Lokomotiva
Međusobni susreti

OSIJEK – SLAVEN BELUPO

69       25       18       26       93:89
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike