Regija
POLOŽENI VIJENCI I UPALJENE SVIJEĆE

29. obljetnica stradavanja trojice policajaca u Baranji
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
BELI MANASTIR


U počast hrvatskim policajcima poginulima 13. kolovoza 1991. godine u Belom Manastiru, u četvrtak su kod spomen-obilježja ispred zgrade Policijske postaje Beli Manastir predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, na čelu sa zamjenikom glavnog ravnatelja policije Jozom Šukerom, PU osječko-baranjske, Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Belog Manastira, baranjskih općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, položili vijence i upalili svijeće. Uime Osječko-baranjske županije počast poginulima iskazali su predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin te saborski zastupnik Goran Ivanović. Misa zadušnica služena je u crkvi sv. Martina.


Sudionici događanja prisjetili su se kako je u srpnju 1991. godine izvršen prvi napad tromblonima na policijsku postaju Beli Manastir, a nakon toga počela su svakodnevna granatiranja i blokiranje prometa.


Dana 13. kolovoza 1991. godine iz zasjede su ubijeni policajci Marijan Kuzman i Zoran Sinanović, dok je ranjen Darko Maltar, a svi su bili u kontroli prometa. Potom je iz zasjede ubijen i Vidoje Marić, a ranjeni su Mirko Pongrac i Josip Županić, pripadnici specijalne jedinice policije iz Osijeka.
Jučer je obilježena i 29. godišnjica ustroja Hrvatske policije u Baranji te 24 godine od uspostave mirne reintegracije i povratka u matičnu policijsku postaju. J.N.
Možda ste propustili...

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA I. DOMCA

Postavili nova sjenila na prozore učionica

GRADSKO VIJEĆE POTVRDILO ODLUKU ODBORA

Priznanja za Dan Valpova primit će sedmero laureata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KLJUČEVI GRABOVAČKE MRTVAČNICE NEDOSTUPNI

Pokojnika su iz Grabovca morali voziti u Beli Manastir

2

STIŽE POMOĆ ZA OCA I DVA SINA

Priča o siromašnoj obitelji Horvat dirnula je ljude dobrog srca

3

NEPOPRAVLJIVO OŠTEĆEN U NEVREMENU

Ruši se stadion, gradit će se novi