Novosti
POTREBNA JE SAMO MEĐURESORNA SURADNJA

Ministrica: Možemo povući sav novac iz fondova
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak rekla je za N1 televiziju kako očekuje da će Hrvatska uspješno alocirati sav novac iz fondova Europske unije koji joj je na raspolaganju u predstojećem razdoblju.


"Fond solidarnosti EU-a postoji od 2002. godine i tamo je zapisano kako se sredstva mogu koristiti. Nacionalni plan oporavka za sredstva iz EU Next generation moraju biti uklopljena u europski semestar. Govorimo i o digitalizaciji, o efikasnosti javne uprave, smanjenju parafiskalnih nameta itd. Koristit ćemo i sredstva za očuvanje likvidnosti poduzeća te druga, a na tom planu radi premijer i cijela Vlada. Mi smo jedan od resora, a svi koji se tiču provedbe projekata uključeni su", rekla je Tramišak. Dodala je kako su smjernice već zadane u europskom semestru te da se radi o financiranju javne strukture, a da su veliki javni projekti pod nadležnosti države, poput zdravstvenih, željezničke infrastrukture....

Ministrica je posebno naglasila da su posebna sredstva izdvojena za poljoprivredu. "Kada spominjemo novi financijski okvir, zasebna je omotnica namijenjena za poljoprivredu, a posebna su sredstva usmjerena na samodostatnost u poljoprivrednoj proizvodnji. Bit će prostora i za regionalne distributivne centre za voće i povrće", rekla je. Na pitanje je li moguće sva sredstva koja su nam na raspolaganju i uzeti, odgovorila je potvrdno. "Uspjeh bi bilo povući 100 posto i to je izgledno uz međuresornu suradnju. To ovisi o brzini i dobroj organizaciji, a trebat će velika suradnja u državi. Važno je održanje gospodarstva koje ima likvidnost", naglasila je Tramišak.V.T.
Najčitanije iz rubrike