Osijek
RADOVI U CENTRU I NA GAJEVOM TRGU

Novi toplovod u Kapucinskoj
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Prema informacijama izvođača, radovi na ovoj lokaciji biti će brzo gotovi

Građevinska sezona je u tijeku, ali ne radi se baš mnogo toga, investicija baš i nema na području grada, a valjalo bi štošta staroga po cijelom gradu i zanoviti. Na tragu toga su i radovi na Vukovarskoj ulici, kod Gajevog trga, gdje se sanira ugibalište za autobuse Gradskog prijevoznog poduzeća Osijek. Radove izvodi građevinska ekipa komunalnog poduzeća Unikom. Od ranih jutarnjih sati jučer su se djelatnici Radne jedinice prometnice, zadužene za održavanje gradskih staza, trgova i ostaloga, nakanili ukloniti stari sloj asfalta da bi ga zamijenili novim.

Preciznije, strojno su sastrugali takozvane vagaše nastale pod teretom i kočenjem gradskih autobusa. Dio je to radova koji se svake godine odrađuju kako bi se osiguralo da u zimskim mjesecima gradska zimska služba lakše odradi posao, odnosno da im prilikom čišćenja snijega o vagaše i kolotragove ne zapinju ralice.

Kako doznajemo od djelatnika na tom radilištu, za jučer je bilo planirano samo struganje, a danas (četvrtak) bit će stavljen i novi sloj asfalta te nakon toga i bojom označeno autobusno ugibalište. Takvih radova bit će potrebno odraditi, kako se može vidjeti po trasama javnog prijevoza u samom gradu, zasigurno još bar nekoliko.

Kako se može vidjeti na fotografijama naših fotografa, manjih građevinskih zahvata ima još, kao što je u središtu grada, u Kapucinskoj ulici. No, tamo je investitor netko drugi, jer se radi novi toplovod. Tamo radi provjereni tandem građevinske tvrtke Utvrda i tvrtke za postavljanje instalacija InstOs. Domaće su to tvrtke koje po gradu za HEP Toplinarstvo odrađuju manje i veće poslove. U Kapucinskoj ulici, doznajemo, upravo je Utvrda odradila uklanjanje kamene galanterije s kojom je popločano središte i prokopala zemlju za polaganje novih cijevi. Riječ je o novom priključku, odnosno tu do sada nije postajalo centralno gradsko grijanje, pa im valja postaviti novu cijev koja se pruža do stambene zgrade - Kapucinska 30. Hoće li se i drugi kasnije na toj trasi priključivati, za sada se ne zna, ali će im, kažu iz InstOs-a, sada biti lakše kad se postavi ovaj krak toplovoda koji se pruža zapadno od bivšeg IPK na raskrižju. Radovi, najavljuju, ne bi trebali potrajati dugo, pa će sukladno tome nakon polaganja cijevi Utvrda sve zatrpati i vratiti u prvobitno stanje.

Za razliku od ovih radova koji su manjeg opsega, InstOs upravo je završio veliki posao u Rokovoj ulici, odnosno u naselju Gorana Zobundžije, gdje su zamijenili stari novim toplovodnim cijevima kako bi sve bilo spremno za sezonu grijanja na koju, u ovo doba godine kada se otvaraju svi prozori ili pale klime, još nitko trenutačno ne pomišlja.

Spomenimo samo da građevinske radove očekuju već godinama, da ne kažemo desetljećima, i stanari Istarske ulice, gdje je kolnička konstrukcija toliko propala da nema mjesta gdje asfalt nije ispucao, sve je prepuno rupa, nema ni zakrpa...

Darko Pejić
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu