Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ

Cecilija skočila na
visoko - 9. mjesto
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
Otkako je Croatia Records prije dva tjedna izdala novi studijski album Damira Kedže "Poljubi me sad", on prvi put dolazi na visoko drugo mjesto top-liste prodaje albuma u fizičkom izdanju. Na albumu se nalazi 12 pjesama i još dvije kao bonus, a predstavljaju Kedžin predan rad u zadnjih nekoliko godina. Autor većine pjesama, istovremeno moderno zabavnih i baladno ljubavnih melodija, vrsni je Ante Pecotić. One su u Damirovoj besprijekornoj interpretaciji došle do svojeg punog izražaja. Prisjetimo se također da je Kedžo pobijedio na Dori i nastupio na Eurosongu s pjesmom "Divlji vjetre", koja je na ovom albumu izdana u remix verziji.

Još je jedan ljubavni album ostvario novi ulaz na deveto mjesto top-liste prodaje, a riječ je o novom studijskom albumu "Bolje da se volimo", popularne pjevačice i televizijske voditeljice Cecilije. Uz album, kojeg izdaje Croatia Records, pjevačica je objavila i videospot za istoimeni hit-singl. Autori te ljetne poslastice i ostalih hitova s albuma neponovljivi je tim Dušan Bačić i Bojan Dragojević. Kraljica tamburaške glazbe i pop-zvuka ovim albumom ponovno potvrđuje svoj glazbeni status.

Na prvo mjesto ljestvice i ovoga je tjedna došao album "Festival zabavne glazbe: Split 2020.", a na trećem je mjestu reizdanje kultnog rock-albuma "Angel‘s Breath", istoimene skupine. Oba albuma donosi Croatia Records.

Kad je riječ o poretku prodaje stranih albuma, sam vrh ljestvice i dalje drži album "Rough and Rowdy Ways" Boba Dylana, koji na naše tržište donosi Menart. Iznenađenje na stranoj listi poljski je jazz-album "Arctic Riff", poznatog Marcin Wasilewski Trija & Joea Lovana. Album je osvojio visoko drugo mjesto, a na hrvatsko tržište postavlja ga Dancing Bear. Universal Music Hrvatska na naše tržište donosi album Paula Wellera "On Sunset", koji se na listi našao na trećem mjestu.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na temelju podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća. T.Kvorka
Najčitanije iz rubrike