Osijek
GRAĐANI UZALUD ZVALI EPIDEMIOLOGE

Usred pandemije ZZJZ-u “pala” telefonska centrala
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.
Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije suočio se u ponedjeljak s prilično nezgodnom situacijom, kada im je u jeku epidemije "pala" telefonska centrala. To znači da je ova ustanova ostala bez više od 30 telefonskih linija, zbog čega je i velik dio građana ostao zbunjen nemogućnošću dobivanja ove ustanove, posebice epidemiologa na broj 031-225 - 717. Inače, ZZJZ ovu je informaciju odmah objavio i na svojoj web-stranici.

- Riječ je o izvanrednom kvaru kojemu još ne znamo uzrok. Naime, centrala je stara samo dvije godine, i do kvara je došlo u ponedjeljak, a vjerujemo kako će sve biti riješeno u roku od jednoga ili dva dana, jer je popravak u tijeku. Što se tiče testiranja na bolest COVID-19, uzimanje uzoraka je svakodnevno od 8 do 10 sati, i dovoljno je doći u našu ustanovu u Krežminoj ulici i stati u red. U slučaju da plaćate sami, uputnica vam ne treba, naglašava ravnatelj ustanove Zlatko Pandžić.

No, recimo kako je dio građana i dalje zbunjen i luta oko infomacija o koronavirusu i testiranju, pa zamjeraju ZZJZ-u što nije uveo i dodatne mobilne linije vezane uz informacije o testiranju. - Iskreno nisam znala da je ZZJZ-u "pala" centrala. Tako sam na jedan broj zvala 16 puta, a na drugi 24 puta. Kada bih i dobila broj 225-717 veza bi pukla. Sve ostale županije uvele su i mobilne telefone, samo mi imamo isključivo fiksne linije. Zbog ostavinske rasprave u drugoj državi prijeko mi je potreban test na bolest COVID-19, odnosno da sam negativna, a koji sam spremna sama platiti. Osobno sam zvala i Stožer civilne zaštite, gdje su mi samo rekli da zovem ZZJZ i nisu dopustili niti da kažem da ih ne mogu dobiti, nego su samo spustili slušalicu. Čak sam zvala i svoju liječnicu obiteljske medicine koja mi također nije mogla pomoći. Mislim da bismo u ovoj situaciji svi morali biti fleksibilniji i spremniji na jednostavnije komuniciranje - naglašava Osječanka Zdenka Fundak.
N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike