Novosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Jedna osoba preminula, a četiri su novooboljele
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.

Jedna je osoba preminula, a četiri su novooboljele osobe od Covida 19 u posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije, izvjestio je županijski Stožer civilne zaštite. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u isto je vrijeme obrađeno je 158 uzoraka od čega su četiri osobe bile pozitivne na koronavirus i to tri s područja grada Osijeka, a jedna iz Općine Darda.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a trenutno nitko nije na respiratoru, no na žalost jučer je preminula jedna osoba (žena, rođena 1946. godine, iz Osijeka).

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za šest osoba koje su novi kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 173 osoba.

Policija nije dobila ni jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a u pet samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Inspektori i službenici civilne zaštite u pratnji policije tijekom proteklog vikenda obavili su 45 nadzora, odnosno kontrole provođenja propisanih epidemioloških mjera. Najviše (17) nadzora obavljeno je u noćnim klubovima, zatim šest u ugostiteljskim objektima, pet u prodavaonicama i trgovinama, po tri u pekarnicama i upravnim tvrtkama, po dva u frizerskim salonima, kladionicama i tržnicama te jedan nadzor ljekarne. Provjeravano je i poštivanje mjera u četiri javna okupljana. Inspektori su utvrdili ukupno 21 nepravilnost, u pravilu nepoštivanje fizičke distance i propisa o higijeni te izrekli četiri usmena upozorenja.

Jučer su također nastavili s tim aktivnostima te obavili 29 nadzora na području Osječko-baranjske županije, i to u sedam ugostiteljskih objekata, šest upravnih tvrtki, po četiri prodavaonice i trgovačkih centara, po dvije benzinske crpke, pekarnice, stambenih objekata i tržnica te po jedne osiguravajuće kuće i mesnice. Izrekli su jedno upozorenje zbog nekorištenja zaštitnih maski.T.P.

Možda ste propustili...

U SRIJEDU POČINJU RADOVI NA GRANIČNOM PRIJELAZU

Za godinu dana u funkciji novi most kod Gradiške?

GLOBALNO ISTRAŽIVANJE U 20 ZEMALJA SA 60 POSTO SVJETSKE POPULACIJE

Svijet je u devet godina postao liberalniji, premda i pesimističniji

PROJEKT DOLINA VODIKA SJEVERNI JADRAN

Od 2028. godine stizat će 5000 tona vodika