Sport
ROBERT MUDRAŽIJA

PSV je do večeras bio
moja najveća utakmica
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Bivši bijelo-plavi u četvrtfinalu EL igra protiv Manchester Uniteda

Večeras će se odigrati prvi četvrtfinalni susreti Europske nogometne lige. Polufinaliste ćemo dobiti nakon samo jedne utakmice, a sva četvrtfinala bit će na njemačkim stadionima - u Koelnu, Duesseldorfu, Duisburgu i Gelsenkirchenu.

Svoje predstavnike, dakako, imat će i hrvatski nogomet. Dvojica naših konkurirat će za sastav Kopenhagena koji će se od 21 sati u Koelnu sastati s Manchester Unitedom, prema mnogima najvećim kandidatom za osvajanje titule. Osim povremenog hrvatskog reprezentativca i desnog braniča Karla Bartoleca član prošlogodišnjeg danskog prvaka je i bivši nogometaš Osijeka Robert Mudražija. S pravom se može nadati kako će zaigrati od početka susreta s "crvenim vragovima". Uostalom, bio je "starter" i u uzvratnom susretu osmine finala, protiv Istanbul Basaksehira, u kojem je Kopenhagen slavio sa 3:0 te si priskrbio plasman među osam najboljih.

Povjerenje iz kluba
Međutim, bila je to tek druga Mudražijina utakmica u kojoj je kreuno otpočetka otkad je u zimu 2019. stigao u Kopenhagen. Nova sredina i borba s ozljedama utjecale su na minutažu. No situacija se očito popravlja, a čini se kako su i u klubu cijelo vrijeme bili uvjereni da u "rosteru" imaju kvalitetnog igrača.

- Ispada kako sam više utakmica odigrao u Europi negoli u danskoj ligi. Osim protiv Basaksehira startao sam još protiv Malmoea. Imao sam problema s koljenom, razmišljali su mi ukloniti meniskus, što bi ubrzalo moj povratak na teren. Međutim, procijenili su da sam premlad za takav zahvat i da će me liječiti na drukčiji, daleko duži, način. Međutim, cijelo vrijeme klub mi je davao do znanja kako ima povjerenje u mene. Dokazali su mi to i time što su mi, dok sam još bio ozlijeđen, produžili ugovor na još godinu dana i sada imam ugovor do 2024.

Što se promijenilo u ovom razdoblju postkorone da ti je trener pružio priliku?

- Katastrofa smo izgledali u prvenstvu. Midtjylland je dosta rano osigurao naslov prvaka pa smo mi uglavnom odraživali prvenstvo. Prije Basaksehira trener Ståle Solbakken odlučio je promijeniti formaciju. Igrali smo dotad 4-4-2, pokušao je sa 4-3-3, a sada je konačno odlučio zaigrati i 4-2-3-1, pa sam zauzeo svoju poziciju u sredini. Promijenio je malo i momčad, osim meni koji sam tek drugi put zaigrao u startnoj momčadi, pružio je priliku i lijevom beku Boilesenu, kojem je to bila prva utakmica u kojoj je zaigrao otpočetka - pričao je Mudražija, koji je upravo pakirao stvari za Koeln, kamo su igrači Kopenhagena jučer otputovali. Prije toga odradio je ritual ispijanja kave s klupskim kolegom i sunarodnjakom Bartolecom.

- Ovdje baš nemaju tu naviku pa smo to prenijeli iz Hrvatske. Inače je sve ugodno i lijepo. Živimo blizu jedan drugoga, tu mi je i cura, tako da je, što se tiče toga, super.

Super će za Mudražiju biti i ako danas krene u sudar protiv slavnog kluba s Old Trafforda. Otkrio nam je nešto vezano uz "crvene vragove".

Navijač “vragova“
- Svi koji me znaju mogu potvrditi da sam i inače veliki fan Manchester Uniteda. Počelo je to još dok je tamo "sedmicu" nosio David Beckham, a posve kulminiralo kada je umjesto njega došla još bolja "sedmica", Cristiano Ronaldo. Eto, s 23 godine jedna mi se životna želja ispunjava.

Bit će mu to najveći susret u njegovoj karijeri. Ne dvoji koji mu je bio najveći sve do večeras.

- S Kopenhagenom smo igrali velikih utakmica, derby s Brondbyjem, pa sa Celticom, kao i ovaj s Basaksehirom. Međutim, najvećim mojim utakmicama smatram one s PSV-om. Nedavno je bilo tri godine od tih velikih utakmica (nad Mudražijom je napravljen jedanaesterac u prvom susretu i prekršaj nakon kojeg je Bočkaj pogodio iz slobodnjaka, nap. a.). Iskoče mi u "memories" snimke tih susreta i uvijek mi izmame osmijeh i sjećanja na Osijek, na definitivno najljepše trenutke moje karijere.

Kopenhagen će, kao i Osijek, sljedeće sezone igrati u pretkolu Europske lige. Moguće i međusobno, s obzirom na to da će Danci imati status nositelja, a bijelo-plavi vjerojatno neće.

- Ne bih imao ništa protiv. Žao mi je jedino što bi se igralo bez gledatelja, i to jedna utakmica, pa ne bih imao prilike doći u Osijek, odnosno ne bih mogao svojim bivšim suigračima pokazati gdje sam trenutno. No ima do toga vremena. Idemo prvo riješiti Manchester - dobro raspoložen zaključio je razgovor Robert Mudražija.

Krešimir Lacković
Mudražija je još od vremena Davida Beckhama simpatizer Manchester Uniteda
VEČERAS JOŠ INTER - BAYER
Večeras se igra još jedan susret četvrtfinala Europske lige u kojem će također participirati jedan hrvatski nogometaš. Milanski Inter, predvođen Marcelom Brozovićem, u Duesseldorfu će se sastati s Bayer Leverkusenom. Kao i susret u Koelnu, počet će u 21 sat. Inter je prethodno izbacio Getafe, a “apotekari” su u osmini finala nakon dvije utakmice bili bolji od Rangersa Borne Barišića.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike