Crna kronika
NASTAVLJAJU SE NAPADI NA GRAĐANE U NJIHOVIM DOMOVIMA

Nakon krađe lopov napao usnulog vlasnika (69) kuće
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
STRIZIVOJNA

U posljednjih mjesec i pol dana tri osobe napale su provalnici u njihovim domovima u dvije slavonske županije. Dva napada dogodila su se u noćnim satima, a treći je bio po danu. Lopovi bi ušli u kuće i stanare, kada bi se probudili ili pojavili - napali. Posljednji takav nemili slučaj zbio se u Strizivojni, kod Đakova.


- U petak u noći u Strizivojni nepoznati počinitelj ušao je u obiteljsku kuću te fizički napao i ozlijedio 69-godišnjaka dok je spavao. Nakon nanošenja ozljeda 69-godišnjaku napadač je pronašao i ukrao sjekiru, kapu i cigarete te se udaljio u nepoznatom smjeru. Zbog zadobivenih ozljeda napadnutom 69-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Hitnom medicinskom prijemu Đakovo, gdje su mu ozljede okvalificirane kao lake. Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Sličan napad zbio se 12. srpnja u Viljevu, kod Donjeg Miholjca. Razbojnik je ušao u kuću 72-godišnjakinje oko 3.10 i ukrao mobitel i novac. Nakon što se žena probudila, pljačkaš joj je za sada nepoznatim sprejem poprskao lice, a potom je napao i pobjegao. Srećom, 72-godišnja žena nije fizički ozlijeđena, no zasigurno će imati traume od napada u vlastitom domu. Kako doznajemo, žena, koja inače sama živi, nekoliko je dana bila u velikom šoku, pa su članovi šire obitelji i preko noći neko vrijeme bili u kući sa 72-godišnjakinjom.


Krajem lipnja u Gradištu kod Županje 89-godišnji muškarac sukobio se s 45-godišnjim lopovom koji mu je upao u kuću i prijetio da će ga ubiti. Pljačkaš je silom otvorio prozor kupaonice, ušao u kuću i iz novčanika ukrao manji iznos, a onda je htio pobjeći, no u kući ga je zatekao vlasnik, 89-godišnjak, koji je u tom trenutku ulazio u svoj dom. Provalnik je, vidjevši da vlasnik dolazi, prekrio svoju glavu ručnikom, koji je pronašao u kući, a potom silom pokušao uvući starijeg čovjeka u kuću, zaprijetio mu smrću i tražio da mu preda novac ako ga ima. Napadnuti 89-godišnjak uspio se oduprijeti nasilniku, koji je onda pobjegao. Policija je brzo pronašla sumnjivca, 45-godišnjaka iz Gradišta, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja priznao da je on taj koji je upao u kuću 89-godišnjaka.


Početkom lipnja 23-godišnjakinja iz Tenje zatekla je u svom domu lopova, no, srećom, u tom slučaju nije došlo do sukoba. Kako je djevojka tada ispričala za Glas Slavonije, te subote oko 20 sati sjedila je u kući i začula korake. Iako je u prvi tren pomislila da su u kući njezin brat i šogorica, pas je počeo lajati te je pogledala kroz prozor. Vidjela je muškarca visine 1,80 metara, u sivoj dukserici s kapuljačom i u crnim hlačama, koji se skrio iza drvarnice. Djevojka je shvatila da joj u kući nisu brat i šogorica pa ih je pozvala, kao i policiju. Počela je vikati i čula da netko hoda na katu te shvatila da je vanjskim stepenicama, sa stražnje strane kuće, lopov uspio ući. Kada je vrisnula i pitala tko je, lopov je pobjegao.
Svi navedeni primjeri svjedoče o tome da su lopovi sve bezobrazniji u svom naumu da pokradu vrijedne stvari iz domova građana. Iako većina njih ipak pomno planira prije nego što uđe u kuću ili stan, kako bi "posao" obavila kada nema nikoga, očito je da nekima to uopće ne smeta. Lopovima posao olakšavaju i visoke temperature, jer građani često ostave otvorene prozore, pa i balkonska vrata, da bi se bar malo rashladili.


Sandra Lacić
U napadu nepoznatog lopova 69-godišnji vlasnik kuće lakše je ozlijeđen
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

Najčitanije iz rubrike