Osijek
PJEŠAČKI MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Netko se opasno igra živcima građana
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Osječane pomalo zbunjuje prva faza dugoočekivane temeljite obnove pješačkog mosta. Čas je nemoguće prijeći preko njega na suprotnu obalu, pa je čas moguće, kao što je to bilo proteklog vikenda kada su uklonjene barijere koje onemogućuju prolaz. Mnogi su ogorčeni jer ne znaju smiju li prelaziti, odnosno hoće li to smjeti i početkom ovog tjedna ili je to bilo samo omogućeno tijekom vikenda kada radnika nema na gradilištu.

Pomalo je zbunjujućoj situaciji pridonijela i gradska uprava, koja nije unaprijed obavijestila građane o zatvaranju mosta, pa su zbog "iznenadnog" zatvaranja oni koji su htjeli doći do sadržaja na lijevoj obali i kupališta morali potegnuti - sve do cestovnog mosta.

Hoće li pješački most danas ponovno biti zatvoren ili otvoren nismo uspjeli jučer doznati iako smo pokušali doći do mjerodavnih u gradskoj upravi, koja je i dala zadatak da se napokon taj most obnovi jer pokazuje određene znakove dotrajalosti na pojedinim elementima bitnim za stabilnost građevine.

Podsjetimo što su Glasu izjavili odgovorni iz Grada Osijeka. Dogradonačelnik Boris Piližota kazao je da most tijekom 40 godina nije imao veće zahvate u smislu sanacije i rekonstrukcije, a projekt obnove podijelili su u nekoliko faza. Već u srpnju je najavljeno da će početi prva faza, pratila se i epidemiološka situacija kao i moguće održavanje manifestacija na prostoru kod mosta te će se tomu prilagođavati radove. Prije nekoliko dana Siniša Gregoran, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prometnu i mjesnu samoupravu, rekao je da se čeka još samo da završi Sunset Run 2020., prvi osječki noćni polumaraton 22. kolovoza, nakon čega će se prionuti na posao sljedeće tri godine.

Nekoliko dana nakon toga most je naglo zatvoren bez prethodne najave. Ovih dana ponovo je otvoren, ali do kada? Netko se opasno igra živcima građana. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike