Sport
BIJELO-PLAVI PORAŽENI NA KRAJU PRIPREMA U MAĐARSKOJ

Skromno izdanje
Osječana u "generalci"
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.

Osječani su odigrali prvi susret bez svog standarnog napadačkog tandema iz prošle sezone Marić-Mance. U iščekivanju dolaska novih napadačkih opcija trener Ivica Kulešević u vrh napada postavio je Špoljarića i Grezdu.

Prvi dio susreta nije ponudio baš previše toga kada su uzbuđenja u pitanju. Obzirom na vrlo sparno i teško vrijeme za igru susret je i bio dosta živ, međutim, posla za vratare je bilo malo sve do 30. minute kada je Puškaš akademija došla u vodstvo. U toj akciji Slagveer je lijepo ubacio zdesna, a na ubačaj je naletio Knežević i sa 13 metara pucao "iz prve" i svladao Ivušića. Osijek je kontrolirao igru, ali prema naprijed nikako nije uspijevao složiti pravu akciju što i nije čudno jer se tek treba naviknuti na život bez Mirka Marića koji je bio značajan čovjek u pokretanju napadačkih akcija. Ipak, u 37. minuti Osječani su uspjeli izjednačiti ponajviše zahvaljujući odličnoj reakciji Igora Silve koji je prvo zaustavio napad Mađara, pa odlično uposlio Grezdu koji je u kaznenom prostoru pronašao Špoljarića, a on je mirno zaobišao  Totha i poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Puškaš akademija je ponovno u prednost došla u 54. minuti kada je na 15-ak metara od vrata Osijeka zaboravljen ostao Plsek koji je pogodio ispod Ivušića. Osijek je djelovao prilično sporo i bezidejno. U 78. minuti Majstorović je nespretno igrao rukom nakon ubačaja iz kuta pa je opravdano dosuđen kazneni udarac kojeg je Baluta pretvorio u treći pogodak za mađarsku momčad. Nastup Osječana u susretu koji je bio generalna proba uoči početka nove sezone nije baš neko ohrabrenje. Bijelo-plavi su tim susretom završili mini-pripreme u Mađarskoj, a u Osijek se vraćaju u nedjelju. D.Keler

PUŠKAŠ AKADEMIJA  3 (1)
OSIJEK                            1 (1)

FELCUT – Pacho Arena. Bez gledatelja: Sudac: Tamas Abko (Mađarska). Strijelci. 1:0 Kenežvić (30), 1:1 Špoljarić (37), 2:1 Plsek (54), 3:1 Baluta (78-11m). Žuti kartoni: Crveni kartoni:
PUŠKAŠ AKADEMIJA: Toth, Nagy, Hadžiev, Meissner, Deutsch, Spandler, Baluta, Knežević, Slagveer, Weslen, Vancek. Još su igrali: Nunes, Kiss, Urblik, Plsek, Szolonoki, Komaromi.
OSIJEK: Ivušić, Igor Silva, Škorić, Majstorović, Talys, Jugović, Žaper, Ndockyt, Pilj, Grezda, Špoljarić. Još su igrali: Lopa, Lončar, Grgić, Ljubić, Todoroski, Beljo.

MALENICA ODLAZI NA POSUDBU U LECH

NK Osijek je dogovorio još jednu posudbu svojih igrača. Nakon Antonija Mancea koji je posuđen Puškaš Akademiji, sljedeću će sezonu pod istim okolnostima provesti i pričuvni vratar bijelo-plavih Marko Malenica. On će, pak, otići u poljsku gdje će se pridružiti prvoligašu Lechu iz Poznana.

PROMJENE U STRUČNOM STOŽERU

Stručni stožer bijelo-plavih doživio je određene promjene. Trener Ivica Kulešević izabrao je nove pomoćnike. Umjesto Karla Primorca i Zorana Marčetića koji su mu asistirali prošle sezone sada će to biti Stjepan Vranješ i Tomislav Radotić. Jedini koji je zadržao svoju poziciju u stručnom stožeru je trener vratara Domagoj Malovan. Inače, Marčetić će odsad biti asistent Igoru Toliću u Osijeku II.

Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike