Regija
BICIKLISTIČKI KLUB UZ PARTNERSTVO GRADA

Uspješno su proveli projekt “Kotač uspjeha” za dvadeset polaznika
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
POŽEGA

Biciklistički klub "Luks Racing Team", uz partnera Grad Požegu, proveo je projekt "Kotač uspjeha", koji je imao za cilj osposobiti dugotrajno nezaposlene osobe za rad u cikloturizmu, povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada i osnažiti njihovu socijalnu uključenost edukacijama, putovanjima i primjerima dobre prakse. Dvadeset dugotrajno nezaposlenih osoba osposobljeno je za verificirane biciklističke vodiče, tako da su dobili licenciju bike vodiča na području cijele Hrvatske. Ujedno je proveden i tečaj engleskog i njemačkog jezika, koji je prošlo također 20 osoba, a prošle su i tečaj prve pomoći i tečaj mekih vještina kako bi potpuno bile pripremljene za rad s ljudima u turizmu.

- Dodatnih osam osoba osposobili smo za predavače škole biciklizma. Ukupna je vrijednost projekta, koji je trajao od rujna 2018. do kolovoza 2020. godine, 746.793 kune, a u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda - rekla je Valentina Šutalo u ime kluba "Luks Racing Team" na završnom okupljanju.

Grad Požega partner je u projektu, a zadovoljstvo rezultatima projekta i provedenim aktivnostima izrazio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

- Ovo je dobar primjer povezanosti i dobre suradnje Grada i udruga koje rade, znaju i mogu se kandidirati i privući europska sredstva. Ovim ste projektom pomogli našim sugrađanima da se na jednostavniji i bolji način osposobe i budu konkurentiji na tržištu rada, ali i da na što bolji način nastavimo promovirati naš grad i našu okolicu. Nadam se da će u budućnosti biti više ovakvih projekata kako bismo zajednički radili na napretku - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Nositelj projekta, Udruga Biciklistički klub "Luks Racing Team", okuplja ljude željne rekreacije, druženja, edukacije te razvitka ostalih društvenih odnosa. Projektom su željeli uključiti nezaposlene osobe u aktivnosti kojima će se rješavati definirana problematika, a stjecanjem novih znanja i vještina povećati mogućnost zapošljavanja. U sklopu projekta nabavljena su četiri bicikla, trenažer, biciklistički dresovi i majice te 20 tableta, na kojima je bila sva potreba literatura za polaznike.

Održana su i dva studijska putovanja, u Sveti Martin i Opatiju. B.S.T.
Jedan od ciljeva projekta bio je osposobiti dugotrajno nezaposlene osobe za rad u cikloturizmu
Možda ste propustili...

ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

Kako komunicirati s roditeljima

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana