Sport
POZNATI SVI ČETVRTFINALISTI EUROPSKEL IGE

Barišić ispao, Mudražija u uglednom društvu
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Nogometaši Basela i Wolverhampton Wanderersa posljednja su dva četvrtfinalista ovosezonske Europske lige, Basel je s 1:0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Eintrachta u uzvratnom susretu osmine finala potvrdio 3:0 uspjeh iz Frankfurta iz početka ožujka, dok je mnogo zanimljivije bilo na Molineuxu gdje je domaći Wolverhampton svladao grčkog prvaka Olympiacos s 1:0 (1:0) što mu je uz 1:1 iz prvog susreta u Pireju osiguralo prolazak među posljednjih osam.


U četvrtak je Sevilla u jednoj utakmici osmine finala igranoj na neutralnom terenu u Duisburgu nadigrala Romu s 2:0 dok je dok je Bayer u uzvratu kao domaćin svladao škotski Glasgow Rangers s 1:0 (0-0) i tako potvrdio 3:1 pobjedu iz Glasgowa s početka ožujka. Bivši kapetan Osijeka Borna Barišić igrao je čitav susret za Rangers, dok Nikola Katić nije kandidirao za nastup u redovima škotskog doprvaka. Ipak, jedan bivši "bijelo-plavi" igrati će u ovogodišnjem, po svemu posebnom, četvrtfinalu Europske lige. Robert Mudražija bio je u momčadi Kopenhagena koja je u srijedu s 3:0 svladala turski Istanbul Basaksehir. Karlo Bartolec ušao je u igru kod danske momčadi u nastavku susreta. Kopenhagen će u četvrtfinalu igrati protiv Manchester Uniteda. Od hrvatskih igrača u igri je još i Marcelo Brozović koji će s Interom preko Bayera pokušati ući među preostala četiri. H/K.L.
REZULTATI OSMINE FINALA
REZULTATI OSNMINE FINALA (u zagradama su rezultati prvih susreta):

Kopenhagen (Dan) - Istanbul Basaksehir (Tur) 3-0 (0-1) (Wind 4, Wind 53-11m, Falk 62)

Šahtar (Ukr) - Wolfsburg (Njem) 3-0 (2-1) (Junior Moraes 89, 90+3, Solomon 90+1)

Manchester United (Eng) - LASK (Aut) 2-1 (5-0) (Lingard 57, Martial 88/Wiesinger 55)

Inter (Ita) - Getafe (Špa) 2-0 (Lukaku 33, Eriksen 83) - jedna utakmica na neutralnom terenu

Bayer (Njem) - Rangers (Ško) 1-0 (3-1) (Diaby 51)

Sevilla (Špa) - Roma (Ita) 2-0 (Reguilon 22, En-Nesyri 44) - jedna utakmica na neutralnom terenu

Basel (Švi) - Eintracht F. (Njem) 1-0 (3-0) (Frei 88)

Wolverhampton Wanderers (Eng) - Olympiacos (Grč) 1-0 (1-1) (Jimenez 8-11m)
PAROVI ČETVRTFINALA
Ponedjeljak, 10. kolovoza: Duesseldorf: Inter - Bayer; Koeln: Manchester United - FC Kopenhagen. Utorak, 11. kolovoza: Duisburg: Wolverhampton Wanderers - Sevilla; Gelsenkirchen: Šahtar - Basel
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike