Sport
OSJEČKI GIMNASTIČARI TRENIRAJU ZA NASTAVAK SEZONE

Osijek Platinum cup u rujnu u kalendaru FIG-a, dolazak najavilo stotinjak natjecatelja
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.

Hrvatski gimnastički reprezentativci članovi GD Osijek Žito Robert Seligman i Aurel Benović kao i njihove mlađe klupske kolege iz A programa Neven Lucijan Davidović i Josip Vukovac svakodnevno odrađuju treninge u Sokol centru pod nadzorom trenera Vladimira Mađarevića.


Pitanje je još uvijek za što? Svi još uvijek vjeruju u nastavak natjecateljske sezone. Tako se u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije nalazi i Osijek Platinum cup, koji bi se trebao održati od 17. do 20. rujna. Radi se o natjecanju koje bi ove neobične sportske godine trebalo nadomjestiti Challenge cup. Naime, zamišljen je kao pokazni turnir buduće serije natjecanja u sklopu planiranog Platinum cupa prema uzoru na atletsku Dijamantnu ligu. Novi koncept i sustav natjecanja trebao bi dodatno privući televiziju, publiku i dakako sponzore, a kako bi to trebalo izgledati, plan je prvi put prikazati od 17. do 20. rujna u Gradskom vrtu. Premda je Osijek Platinum cup uvršten u kalendar FIG-a, organizatori još uvijek ne mogu sto posto tvrditi hoće li se i održati. Prije svega zbog najavljenog novog vala koronavirusa, a i u ovoj situaciji sportaši su vrlo oprezni s putovanjima i mijenjanjem mjesta boravka. U skladu s tim i mnogi gimnastičari i gimnastičarke još i kalkuliraju hoće li doći u Osijek.


- Zasad imamo stotinjak prijavljenih. Krajnji je rok prijave do 17. kolovoza, odnosno mjesec dana prije planiranih kvalifikacija. Tada ćemo vidjeti čime raspolažemo, imamo li dovoljno i kvalitete i kvantitete kako bismo organizirali jedno ovakvo natjecanje, koje bi trebalo donijeti pomak u svjetskoj gimnastici - rekao je Vladimir Mađarević, koji je inače uz pomoć kolega iz hrvatske gimnastike idejni začetnik Platinum cupa, kojeg je predložio i vodstvu FIG-a, a bude li sve u redu, trebao bi zaživjeti za godinu-dvije.

Inače, osim Osijeka, u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije do kraja godine, što se vrhunske sportske gimnastike tiče, upisan je još i Challenge cup u mađarskom Szombathelyu, koji je planiran od 1. do 5. listopada, a od 9. do 13. prosinca u Bakuu bi se trebalo održati i Europsko prvenstvo, čije je održavanje prvobitno bilo planirano još krajem svibnja. K.Lacković
Gimnastički Platinum cup zamišljen je prema uzoru na atletsku Dijamantnu ligu
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike