Regija
DRUGU GODINU DODJELJIVANI CERTIFIKATI

Potvrda kvalitete za 12 OPG-ovaca
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
BELIŠĆE

Tržni centar Belišće, kojim upravlja tvrtka Kombel, drugu godinu zaredom u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica dodijelio je certifikate "Proizvodi hrvatskog seljaka" za 2020. godinu.

- Kao i prošle godine, ovim certifikatom može se pohvaliti 12 OPG-ova koji prodaju na tržnici i proizvode samostalno proizvode - doznajemo od Darka Varžića, upravitelja belišćanske tržnice, koji je potvrdio kako je ovaj certifikat jamstvo da prodavač nudi svoj domaći i na prirodan način uzgojen proizvod. Kao i ranijih godina, svi kupci koji srijedom, petkom i subotom dolaze na tržnicu u Belišću, moći će kupiti "Proizvode hrvatskog seljaka" kod OPG-a Tomo Ladišić iz Belišća, Marijančanka d.o.o. iz Marijanaca, OPG Darko Paluh iz Ladimirevca, OPG David Dumančić iz Donjeg Miholjca, OPG Josip Paulić iz Valpova, OPG Ruža Petrović iz Podravskih Podgajaca, OPG Agneza Piškorjanac iz Valpova, OPG Ivica Majdenić iz Bistrinaca, OPG Ivana Sudar iz Belišća, OPG Damir Gebaj iz Valpova, OPG Tomislav Kolar iz Baranjskog Petrovog Sela te OPG Josip Vinogradac iz Podravskih Podgajaca.

Za razliku od prethodne godine, zbog novonastale epidemiološke situacije ove godine nije bilo degustacije proizvoda OPG-ova, zbog kojih su u konačnici i primili nagrade.

Zanimljivo je napomenuti da uz ovu oznaku kupac može biti siguran da kupuje domaće, jer svake godine prije izdavanja certifikata stručne službe to i provjeravaju. L.A.
Sve je više PROIZVOĐAČA s certifikatima
Projekt je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica 2006. godine radi očuvanja i poticanja tradicionalnog direktnog plasmana domaćih kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do potrošača te isticanja važnosti očuvanja i unaprjeđenja hrvatskog ruralnog prostora. U projekt certificiranja seljačkih tržnica do danas je uključeno petnaestak gradova u Hrvatskoj, certifikati se svake godine obnavljaju te im se priključuju i novi OPG-ovi. Oko 630 OPG-ova u 15 hrvatskih gradova uključeno je u certificiranje domaćih proizvoda na tržnicama.
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike