Mozaik
DAVID KRAJNOVIĆ I DOMINIK ŠEBALJ NASTUPAJU DANAS U VINKOVCIMA

Imamo šaren repertoar
koji ćemo još obogatiti
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Planiramo nastupati, osnovati heavy metal bend i svakim danom napredovati

Dva sjajna mlada glazbenika, David Krajnović iz Cerića, mjesta nadomak Vinkovaca, i Dominik Šebalj iz Vinkovaca, održat će svoj prvi zajednički koncert u kultnom vinkovačkom okupljalištu željnih dobre glazbe i ugodne atmosfere, Saloonu, u Glagoljaškoj ulici, u petak, 7. kolovoza, s početkom u 21 sat.

- Dominik i ja upoznali smo se krajem prošle godine kada sam saznao da je glazbenik i javio sam mu se. Odmah smo našli zajednički jezik i odlučili u slobodno vrijeme svirati zajedno, onako, sebi za dušu, kako bi se reklo. Dominik se školuje u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića, završio je prvi razred, a uz to već je sedam godina u Glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima, šest godina klavira i završio je prvi razred srednje glazbene škole za solopjevanje, dakle školovani je glazbenik - kaže 20-godišnji David, koji već ima glazbenog iskustva svirajući u raznim prigodama. Svira gitaru odmalena, a ljubav prema rock-glazbi i glazbi općenito, naslijedio je od oca koji je također gitarist. Kao dijete, kaže, nije bio posebno zainteresiran za sviranje gitare, dok mu se nije u osmom razredu probudila želja za električnom gitarom. Glavna preokupacija mu je glazba, svira, piše glazbu, uključen je u razne glazbene projekte s prijateljima glazbenicima i glazbeno se obrazuje na internetu.

- U veljači sam nabavio akustičnu gitaru i počeo se navikavati na nju. Volim glazbu i želim se njome baviti u budućnosti - kaže David, a Dominik dodaje kako pjeva otkad zna za sebe, svira klavir i gitaru, i uz to ima apsolutni sluh, što znači da svaku notu i interval koji čuje može imenovati, a slobodno vrijeme najviše posvećuje glazbi. Iznimno je talentiran, marljiv i mlad, kažu njegovi profesori u Glazbenoj školi.

- Dominik i ja sviramo od prošlog Božića, ali ozbiljno smo se počeli pripremati za nastupe tek prije mjesec dana. Sviramo akustične obrade stranih pjesama te nekoliko domaćih, nekoliko balada, a ostale su vesele, a zasad je to uglavnom rock i toga se držimo, ali definitivno ćemo obogatiti repertoar i drugim žanrovima. Nemamo još nosač zvuka, snimamo samo demoverzije svake obrade, jer svaku izmijenimo, neku manje, neku više. Nastupali smo i prije, ali odvojeno. No, svirka u Saloonu u petak bit će naša prva zajednička svirka i jako smo pozitivni i uzbuđeni u vezi s tim. Mislimo da će se većem dijelu publike svidjeti svirka, poglavito zato što imamo šaren repertoar koji se ne sluša često. Planiramo proširiti i obogatiti repertoar i nastupati kad god i gdje god budemo mogli, jer volimo nastupati, mada ništa nije sigurno zbog pandemije koja suzbija javna okupljanja te same koncerte. Također smo u fazi osnivanja metal benda, taj projekt nam mnogo znači, zato što nas dvojica zapravo najviše volimo metal glazbu. Za vrijeme izolacije obojica smo bili više glazbeno angažirani nego inače, pa nam nije bilo teško boraviti u kući. U bliskoj budućnosti planiramo nastupati, osnovati heavy metal bend, baviti se glazbom na razne načine i svakim danom napredovati. Dakle, marljivo raditi i zabavljati se istovremeno - kaže David.

Dominik je nastupao u Glazbenoj školi, prije dvije godine nastupao je i pobijedio na talent showu, gdje su se natjecala djeca zaposlenika MUP-a, zna ponekad nastupati nakratko, npr. u srednjoj je pjevao pred razredom, s bendom Subkultura pjevao je jednu pjesmu u središtu Vinkovaca. David je ranije nastupao sa svojim prošlim rock-metal bendom Steel Horn Unicorn, dvije svirke u Saloonu za Vinkovačke jeseni 2018. i 2019., nastupali su na Rock Maratonu u Ceriću, u kolovozu 2019., na Jam Sessionu u Hang Looseu 2017.

Dobar poznavatelj glazbene scene, posebice vinkovačke, Goran Čelig, najavljuje kako su Šebalj & Krajinović akustični duet, ritam i sologitara s vokalom, i publiku će u petak navečer svakako zabavljati svojim raznolikim repertoarom koji se sastoji od samo nekoliko domaćih pjesma, kakva je primjerice "Budi moja voda", legendarnog Laufera, veći dio svog repertoara ipak baziraju na starijoj i novijoj rock-klasici. Bit će tu "Crazy Little Thing Called Love" grupe Queen, "Have You Ever Seen The Rain" legendarnih Creedence Clearwater Revivala, Tom Pettyjev hit "Free Fallin", "Wicked Game" Chrisa Isaaka (iz filma "Divlji u srcu" Davida Lyncha), "Boulevard Of Broken Dreams" Green Daya, "Come As You Are" od Nirvane te još mnoge druge…

- Ove navedene imaju ulogu da nam probude znatiželju - zaključuje Čelig i, kako kaže, jedva čeka, kao i David i Dominik, petak navečer u Saloonu.

Miroslav Flego
talenti
GLAZBOM

SE BAVE

OD MALENA
Najčitanije iz rubrike