Sport
REMI U FELCUTU

Prilika za pričuve, Grezda se
vratio na teren pogotkom
Objavljeno 5. kolovoza, 2020.
Nogometaši Osijeka odigrali su prvu od dvije pripremne utakmice tijekom boravka na pripremama u Mađarskoj. Prvi suparnik na Pancho Areni u Felcutu, inače domu Puškaš akademije, bio im je novi mađarski prvoligaš Budafoki. U tom je susretu trener bijelo-plavih Ivica Kulešević u većem dijelu susreta priliku dao pričuvnoj garnituri za koju je 40-ak minuta odigrao i povratnik na terene nakon dvomjesečne stanke Eros Grezda. Susret je završio bez pobjednika, s tim da je Osijek imao više prilika, a jednom je pogodio i okvir vrata. U prvom dijelu susreta istaknuo se vratar Budafokija Poser, koji je obranio nekoliko neugodnih udaraca, a najatraktivnija mu je bila intervencija iz 32. minute kada je ispod grede "izvadio" dobar pokušaj Špoljarića. Ipak, Osijek je u prvom poluvremenu uspio povesti, i to baš preko povratnika Grezde, koji je u 34. minuti u mrežu spremio jedan odbijanac nakon udarca Grgića. Grezda je ubrzo nakon pogotka napustio igru, a zamijenio ga je Lopa. U nastavku se događalo dosta toga, a Budafoki je do izjednačenja stigao u 53. minuti, kada je Skribek s desetak metara iskosa s desne strane pogodio suprotni Maleničin kut. Nakon sat vremena igre Kulešević je u igru poslao i nekoliko prvotimaca, ali se rezultat do kraja susreta nije mijenjao. Osječani su pritiskali, a Poser je na vratima mađarske momčadi i dalje bio raspoložen, a u 73. minuti i on je morao potpisati predaju, ali ga je spasila greda. Lijep udarac s 20-ak metara uputio je mladi Ljubić, no umjesto mreže tresao se okvir Budafokijevih vrata. Desetak minuta kasnije Ljubić je morao ranije napustiti igru jer je u razmaku od samo sedam minuta dobio dva žuta kartona. Do kraja je bilo prilika na obje strane, ali su one ostale neiskorištene, pa je susret završio bez pobjednika. Drugi susret u Felcutu, koji će ujedno biti i "generalka" za novu sezonu, bijelo-plavi igraju u subotu protiv Puškaš akademije, kada bismo na djelu trebali vidjeti udarne snage osječke momčadi. D.Keler
OSIJEK** 1 (1)

BUDAFOKI** 1 (0)

FELCUT - Pancho Arena. Bez gledatelja. Sudac: Jozef Erdos (Mađarska). Strijelci: 1:0 Grezda (34), 1:1 Skribek (53).

OSIJEK: Malenica, Todoroski, Lončar, Guti, Marin, Caimacov, Kamenar, Grgić, Grezda, Špoljarić, Beljo. Još su igrali: Lopa, Mišković, Ljubić, Ćosić, Barešić, Silva, Talys, Žaper, Pilj, Ndockyt.

BMTE BUDAFOKI: Poser, Fekete, Romić, Olah, Medgyes, Filkor, Micsinai, Skribek, Lorinczy, Takacs, Kovacs. Još su igrali: Kirjak, Szabo, Zsori, Kulcsar, Ihrig-Farkas,Margitics.
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike