Sport
DRUGA ŽNL "OSIJEK" I LIGE NS-A OSIJEK

Drugoligaši dvokružno, "središtarci" trokružno
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Kuća nogometa, u osječkoj Kupskoj ulici 31a, bila je mjesto plenarnog sastanka klubova Druge ŽNL skupina "Osijek" i Lige NS-a Osijek, s kojeg su izostali predstavnici daljskog Radničkog i ivanovačke Slavonije. Ostalih 18 klubova imalo je svoje,predstavnike, koji su za oba natjecateljska saziva izabrali identične voditelje. Povjerenik natjecanja bit će Željko Bel, disciplinski sudac Ivan Šutalo, a Milan Berger obnašat će funkciju povjerenika za suđenje. Klubovi, međutim, neće biti ravnomjerno raspoređeni, jer će 12 participirati u Drugoj ŽNL, a osam u ligi Središta. Imat će i drukčiji natjecateljski itinerar, jer će županijski drugoligaši (od)igrati dvokružno s 22 kola, a članovi Lige NS-a Osijek trokružno s 21 etapom. Lige će im početi istodobno 5. odnosno 6. rujna i u jesenskom dijelu prvenstva predviđeno je odigrati po jedanaest kola, tako da bi taj dio sezone bio zaključen 15. studenoga. Kao i prošle sezone, osječki LIO svoje će protivnike dočekivati na igralištu Elektre, a Gibarac ‘92 u Čepinskim Martincima, gdje je, u međuvremenu, domicilna Mladost obnovila aktivnosti i uključit će se u natjecanje posljednje lige.


Na kraju su izvučeni natjecateljski brojevi klubova, koji su odredili sljedeće parove 1. kola u Drugoj ŽNL "Osijek": Erdut - Klas (Čepin), Elektra (Osijek) - Dunav (Dalj), Slavonac (Tenja) - Šubić (Vuka), Vitez ‘92 (Antunovac) - Sloga (Ernestinovo), Radnički (Dalj) - LIO (Osijek) i LIV 1949 (Vladislavci) - Slavonija (Ivanovac).

Parovi 1. kola Lige NS-a Osijek: Laslovo ‘91 - BSK (Beketinci), Mursa (Osijek) - Gibarac ‘95 (Čepinski Martinci), Mladost (Čepinski Martinci) - Brijest i Sarvaš - Goleo (Dopsin). D.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike