Novosti
IZVJEŠĆA O KAMPANJI

Kazne prijete za pet stranaka i kandidata
Objavljeno 5. kolovoza, 2020.
Pet od ukupno 55 stranaka, koalicija i kandidata koji su sudjelovali na saborskim izborima nije ispunilo svoju obvezu i Državnom izbornom povjerenstvu u roku dostavilo cjelovit izvještaj o financiranju izborne promidžbe. Taj je rok istekao u utorak u ponoć, a do njega svoja izvješća u DIP-ov informacijski sustav za nadzor financiranja nisu unijeli: Hrvatska stranka budućnosti, neovisne liste Damira Grunbauma i Dina Debeljuha te dva kandidata iz 12., manjinske, izborne jedinice Bari Ahmedi i Robert Bosak.


Izbornim sudionicima koji su zaboravili svoju obvezu prijete prekršajne novčane kazne, koje za stranke iznose od 10 tisuća do 100 tisuća kuna, a za neovisne liste, od dvije tisuće do 20 tisuća kuna. U četvrtak će se moći vidjeti i cjelovit financijski izvještaji stranaka i koalicija koje su izborile najviše mjesta u Hrvatskom saboru: HDZ-a, Restart koalicije, Domovinskog pokreta, Mosta NL i platforme Možemo!
HDZ je u utorak sam izvijestio da je za promidžbu potrošio 15,8 milijuna kuna te da su mu približno jednaki bili i primitci. H
Možda ste propustili...