Svijet
BOLNICA U MOSTARU PROŠIRUJE KAPACITETE

U BiH nastavlja rasti broj zaraženih i umrlih
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
U Bosni i Hercegovini u srijedu su potvrđena 274 nova slučaja zaraze koronavirusom, a najveći broj novozaraženih i dalje je s područja Sarajeva, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo. U Federaciji BiH testiran je 1161 uzorak, zaraza je potvrđena u 183 slučaja, a u Republici Srpskoj testirali su 436 uzoraka od kojih je 91 bio pozitivan na virus SARS-CoV-2.


Najveći broj novozaraženih u protekla 24 sata otkriven je u Sarajevu, gdje je potvrđeno 86 novih slučajeva.


Iz RS-a su prijavili i dva nova smrtna slučaja, a u Federaciji BiH umrle su četiri osobe. Iz Ministarstva obrane BiH potvrđeno je kako je jedan od preminulih zbog zdravstvenih komplikacija prouzročenih zarazom pripadnik oružanih snaga te zemlje koji je bio na liječenju u bolnici u Zenici. To je treći vojnik koji je umro nakon što je zaražen koronavirusom.


Prema zbirnim pokazateljima s različitih razina vlasti u BiH je trenutačno nešto više od šest tisuća aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, a deset posto od tog broja odnosi se na osobe koje su zbog komplikacija smještene na bolničko liječenje.


Tridesetak hospitaliziranih pacijenata trenutačno je na respiratorima, odnosno u stanju u kojemu su im ugroženi životi.


Ministar zdravstva Federacije BiH Vjekoslav Mandić ponovno je upozorio kako je stanje ozbiljno jer broj oboljelih i umrlih nastavlja rasti.
Nakon ponovnog jačanja zaraze koronavirusom COVID bolnica u Mostaru opet proširuje kapacitete zbog povećanog broja zaraženih osoba. Prema riječima infektologa, dr. Jurice Arapovića, očekuje se nastavak trenda povećavanja broja zaraženih osoba. Dr. Arapović ističe kako se najveći broj osoba na području Hercegovine zarazi u svatovima. H
Možda ste propustili...

KOSOVSKI DUŽNOSNIK OPTUŽUJE VLASTI U BEOGRADU

Srbija blokirala autobuse s Kosova na granici s Hrvatskom

GRAĐANI SYDNEYJA SUOČENI S NOVIM UŽASOM

Više ozlijeđenih u novom napadu nožem

Najčitanije iz rubrike