Regija
PRIMJERENI UVJETI ZA RAD

Novi prostor za Razvojnu agenciju u centru Vukovara
Objavljeno 6. kolovoza, 2020.
Razvojna agencija Vukovar trenutno provodi 50 projekata i još 18 iz Intervencijskog plana
VUKOVAR

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček u utorak je obišao nove prostorije Razvojne agencije Vukovar (VURA) i direktorici Vedrani Žilić uručio ključeve i ugovor o korištenju prostora na deset godina.

Prostor se nalazi u samom središtu grada, što će Razvojnoj agenciji uvelike olakšati rad i komunikaciju s institucijama, udrugama i poduzetnicima, a Pavliček je istaknuo kako je VURA moderna agencija koja je posljednjih godina brojnim projektima uistinu pridonijela razvoju Vukovara.

- Trenutno provode na desetke projekata vrijednih nekoliko desetaka milijuna kuna. Oni ne pridonose samo poboljšanju kvalitete života naših sugrađana nego i, što je izuzetno važno, otvaraju nova radna mjesta. Od početka ove godine imali smo desetak konferencija za medije na kojima smo upoznali Vukovarce s projektima koje provodi Razvojna agencija Vukovar - rekao je Pavliček, dodavši kako će u novom i moderno opremljenom prostoru njezini djelatnici imati kvalitetne uvjete za rad i ostvarivati još bolje rezultate, a na lokaciji u samom centru grada bit će pristupačniji poduzetnicima i svima kojima je potreban adekvatan savjet i pomoć u izradi projekata.

- Vjerujem kako će nakon preseljenja imati još više projekata i osiguravati sredstva na dobrobit svih naših sugrađana - poručio je.

Vedrana Žilić navela je kako je trenutačno Razvojna agencija Vukovar smještena u prostoru u Gospodarskoj zoni te da im je upravo dislociranost jedan od najvećih problema.

- Kamo god morali dostavljati dokumentaciju, gubimo minimalno pola sata samo na prijevoz. Ova je lokacija idealna za nas. Upravni odjel za komunalno gospodarstvo marljivo je radio na ovom projektu i slijedio naše želje i potrebe za kvalitetan rad. Imamo minimalno 50 projekata koji su u provedbi, plus Intervencijski plan Vukovara, koji sadržava 18 dodatnih - naglasila je Žilić i najavila kako će rezime dosadašnjih aktivnosti prezentirati na svečanom otvorenju novoga prostora, kada bude opremljen.

Ova je građevina upisana u Registar kulturnih dobara, pa su u postojećem obliku objekta zadržani svi povijesni elementi zgrade sukladno s posebnim uvjetima Konzervatorskog odjela. Izvedeni se građevinski radovi odnose na uklanjanje postojećih pregradnih zidova, izvedbu novih, kao i zatvaranje otvora u zidovima zbog prilagođavanja novoj namjeni. Ukupna brutopovršina prvoga kata poslovne zgrade iznosi 362,50 četvornih metara.

Projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima manjina s 200 tisuća kuna, a ukupna vrijednost projekta je 1,2 milijuna kuna.

Dragana Korpoš
1,2

milijuna kuna vrijednost je projekta. 200 tisuća osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU
U SKLADU SA ZAHTJEVIMA KONZERVATORA
Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, poručio je kako su napušteni prostor preinačili u reprezentativne urede. “Zbog poboljšanja energetskih svojstava zgrade izvedeni su novi slojevi poda, stropa i vanjskih zidova. Zidovi su toplinski izolirani mineralnom vunom i završno obrađeni gips-kartonskim pločama, ožbukani i oličeni paropropusnim materijalom za povijesne zgrade, koji omogućava prozračivanje. U prostorije je uveden novi sustav grijanja/hlađenja/ventilacije”, rekao je Čulig.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike