Regija
OLUJA 2020.

Odana počast hrvatskim braniteljima i u Vinkovcima
Objavljeno 5. kolovoza, 2020.

VINKOVCI -  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 25. obljetnica vojnoredarstvene akcije Oluja i u Vinkovcima kod braniteljskog križa na Gradskom groblju.

Vijence, cvijeće i lampione položili su predstavnici Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Hrvatske vojske te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata. Osim hrvatskih branitelja i stradalnika, na svečanosti su također bili predstavnici ostalih udruga i brojni drugi uzvanici.

- Danas se sjećamo svih žrtava koje su pale za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, kako u Oluji tako i tijekom cijelog Domovinskog rata. Ovo je dan sjećanja na sve žrtve, ali i dan pobjede, ponosa i slave za sve one koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, kao i za sve one generacije koje dolaze iza naših branitelja koji su nam donijeli veličanstvenu pobjedu, istaknuo je Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca.

Prema riječima Vlade Smolčića, predsjednika Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Grada Vinkovaca ovo je dan kada se trebamo prisjetiti svih žrtava, od 1991. godine pa do završetka akcije Oluja, kao i svih stradalih civila i vojnika, ali i svih onih koji su nakon Oluje sudjelovali u stvaranju nezavisne i slobodne Hrvatske.

Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje i sve koji su živote dali za domovinu Hrvatsku predvodio je mons. Tadija Pranjić, županik središnje vinkovačke župe sv. Euzebija i Poliona. Nakon polaganja vijenaca služena je i sveta misa za Domovinu u crkvi sv. Euzebija i Poliona.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike