Novosti
U SAMOIZOLACIJI 508 OSOBA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 11 novooboljelih
Objavljeno 5. kolovoza, 2020.

VUKOVAR - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 - dvije osobe iz Otoka te po jedna iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Cerića, Nuštra, Vrbanje, Drenovaca,  Gunje i iz Cerne. Ukupan broj oboljelih od početka epidemije je 459, od kojih je 261 osoba izliječena, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5 878. U samoizolaciji  je 508 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 24 radnika (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 3 nezdravstvena radnika).

Županijski Stožer podsjeća kako je nacionalni Stožer civilne zaštite donio Odluku o izmjeni Odluke o uvođenju nužne epidemiološka mjere za Vukovarsko-srijemsku županiju, koja se odnosi na održavanje svadbenih svečanosti u krugu najuže obitelji,  produljeno za još 15 dana.M.F.

Možda ste propustili...

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura