Regija
VELIKO NEVRIJEME POGODILO NAŠICE

Stradali su krovovi, srušena stabla, oštećena brojna vozila
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.

Grad Našice zahvatilo je veliko grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i ledom. Zbog jakog naleta vjetra s brojnih stambenih i gradskih objekata padali su crijepovi te su srušena  brojna stabla koja su prouzroćila štetu na automobilima. Ulicama grada razbacane su kante za smeće, a ceste su prekrivene granama i nakupinala lišća. Vatrogasci su izašli na teren i sudjeluju u intervencijama uklanjaja porušenih stabala i grana koja su pale na objekte i cestu.

Prema najnovijim informacijama, ispred OŽB-a Našice oštećen je veći broj automobila, istrgnute su strujne instalacije te će se šteta morati sanirati s posebnim oprezom. Stradao je i veliki broj stabala u Velikom našičkom parku, našičkoj vojarni, a i na novoobnovljenu Osnovnu školu Dore Pejačević Našice palo je nekoliko većih stabala.

U razgovoru s gradonačelnikom Našica, Josipom Miletićem saznali smo kako su sve gradske službe na terenu.

- Nažalost, moramo konstatirati da je danas olujno nevrijeme pogodilo cijeli grad, stradali su krovovi, srušena su brojna stabla te su oštećena brojna vozila. Pojedine ulice bile su neprohodne. Sve gradske službe su odmah izašle na teren počevši od Javne vatrogasne postrojbe Našice koji radi na prohodnosti ulica, Našičkog parka koji se brine za čišćenje ulica dok Našički vodovod radi na ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata. Također se nadamo da nema ljudskih žrtava dok je materijalna šteta zasigurno velika te pozivam sve ljude na oprez prilikom otklanjanja nastalih problema kako se ne bi dogodilo ono najgore. Na kraju trebamo napomenuti da su sve službe maksimalno angažirane na sanaciji nastalih šteta – izjavio je Miletić.

Magdalena Kunac

Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana