Regija
„OLUJA OD VOĆINA DO KNINA“

Biciklima 460 kilometara za istinu i poginule branitelje
Objavljeno 4. kolovoza, 2020.

SLATINA
Povodom obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, biciklistička ekipa VBR (veterani, branitelji, rekreativci) i ove godine provodi projekt „Oluja od Voćina do Knina“.


Riječ je o biciklističkom maratonu, u sklopu kojega su u nedjelju biciklisti krenuli iz Voćina na prvu etapu dugu 160 kilometara do Petrinje, jučer (ponedjeljak) vozili su 140 kilometara od Petrinje do Korenice, a danas (utorak) preostalih 160 kilometara od Korenice do Knina. Dolazak u Knin predviđen je danas oko 15 sati, kada će se biciklisti popeti na kninsku tvrđavu. Ukupno 460 kilometara prevalit će sedam biciklista, među kojima su hrvatski branitelji, rekreativci, časnici, hrvatski ratni vojni invalidi i djeca hrvatskih branitelja.

– Naša ekipe osnovana je s prvenstvenim ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu i sjećanja na naše prijatelje, poginule hrvatske branitelje, ali i spajanja hrvatske braniteljske populacije diljem Hrvatske. Mi nismo registrirani kao udruga ili klub, a jedinstveni smo upravo po tome što nastojimo i u doba korone nastaviti s aktivnostima udruga, a sve u cilju promicanja istine o Domovinskom ratu. Zahvalni smo Ministarstvu hrvatskih branitelja, koje je pokrovitelj ove naše aktivnosti, Županiji virovitičko-podravskoj koja nas je obukla u ove prekrasne dresove, i Općini Čađavica koja nam je posudila vozilo za pratnju. – pojasnio je Mato Bubaš, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ kao organizatora akcije i sudionik maratona.


U maratonu sudjeluju Slatinčani Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar i Pavo Tutenov, te Virovitičani Dražen Buketa, Mario Kovač i Tomislav Kolec.   

Petar Žarković

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike