Osijek
MAKEDONSKA NACIONALNA MANJINA OSIJEK

Prigodnom svečanošću obilježili Ilinden i ASNOM
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
Dva svijetla datuma makedonske povijesti, Ilinden i ASNOM, Makedonska nacionalna manjina Osijek obilježila je u subotu, 1. kolovoza 2020. godine, u prostorijama u Kišpatićevoj 7, u Osijeku.

O Ilindenskom ustanku makedonskog naroda protiv Osmanlijskog Carstva i uspostave Kruševske Republike, prve na Balkanu (2. kolovoza 1903. godine), te o Antifašističkom zasjedanju narodnog oslobođenja Makedonije i njezino proglašenje za federalnu državu u novoj Federaciji Jugoslavije (2. kolovoza 1944. godine), govorila je Jagoda Cvetičanin, Predstavnica makedonske nacionalne manjine za Grad Osijek.

Nazočne predstavnike Vijeća mađarske, njemačke i slovačke nacionalne manjine Grada Osijeka, članove Makedonskog kulturnog društva Braća Miladinovci Osijek te Makedonce i njihove prijatelje iz Osijeka i drugih gradova, pozdravio je i predstavnik makedonske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Dragoljub Siljanoski iz Našica.

Skromno i odgovorno, unatoč pandemiji izazvanoj koronavirusom, kao i uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite, nije izostalo dobro raspoloženje uz druženje i prigodan program. I. Alilović
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike