Regija
KAMATA NULA POSTO

Županija plaća punu kamatu na zajmove za obrtna sredstva
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
Pogodnost mogu koristiti svi mikro, mali i srednji poduzetnici s HAMAG BICRO i ESIF zajmovima

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović raspisao je javni poziv za subvenciju kamate svim mikropoduzetnicima, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikrozajmove za obrtna sredstva ostvarena u 2020. godini. Županija će subvencionirati puni iznos kamate od 0,25 posto za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva, odnosno kamatu od 0,5 posto za ESIF mikrozajmove za obrtna sredstva, u cijelom razdoblju otplate kredita, pa će kamata na kredite malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije iznositi nula posto.

– Kao što smo cijelo ovo vrijeme bili svjesni opasnosti od COVID-19, pa smo poduzeli i poduzimamo niz mjera s naglaskom na brigu, sigurnost i zdravlje svih stanovnika Virovitičko-podravske županije, svjesni smo i vremena koje nam slijedi. Predstoji nam bitka za svakog našeg poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika, gospodarstvenika, za svako radno mjesto na području županije. Moram naglasiti kako ni jedan započeti projekt Virovitičko-podravske županije nije stao niti će stati, svi će se provesti i privesti svrsi. Vlada Republike Hrvatske donijela je niz mjera koje se odnose na zadržavanje radnih mjesta u najugroženijim sektorima i to se pokazalo kao odlična pomoć gospodarstvenicima. U skladu s tim Virovitičko-podravska županija s više od 3.000.000 kuna pomoći će gospodarskom sektoru na našem području, jer svaki naš stanovnik nam je važan. Olakšavajući njegovu, olakšavamo i svoju budućnost. I subvencija kamata svim mikropoduzetnicima, malim i srednjim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije koji su ostvarili pravo na HAMAG BICRO kredite – COVID-19 zajmove i ESIF mikrozajmove za obrtna sredstva ostvarene u 2020. godini jedna je od tih mjera, za što su nekima od njih djelatnici Poduzetničkog inkubatora i VIDRA-e besplatno pripremali projekte. Sličnih županijskih mjera bit će i u budućnosti. Podsjećam, već smo raspisali javni poziv za sufinanciranje režijskih troškova za mikroposlovne subjekte do 10 zaposlenih osoba, onima kojima je potpuno bio zabranjen rad i na koji se javio velik broj naših poduzetnika – istaknuo je župan Igor Andrović. PR
Podnesite zahtjev Županiji do 31. listopada
Virovitičko-podravska županija poziva sve mikropoduzetnike, male i srednje poduzetnike koji su prethodno ostvarili pravo na korištenje jednog od HAMAG BICRO zajmova za obrtna sredstva (ESIF mikrozajmovi i COVID-19 zajmovi) u 2020. godini da se jave kako bi ostvarili pravo na subvenciju kamate za navedeni kredit. Sredstva za subvenciju kamate osigurana su u proračunu Virovitičko-podravske županije za 2020. godinu.

Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju kamate podnosi se Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu uz prilog dokaza o ispunjavanju uvjeta za prijavu na javni poziv na propisanom obrascu koji je dostupan na službenoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr. Javni poziv otvoren je do 31. listopada.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike