Regija
OPĆINA BOGDANOVCI INVESTIRA U OSTANAK MLADIH

U Petrovcima izgradnja igrališta i obnova vrtića
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
Dječje igralište u vrijednosti od 280 tisuća kuna bit će dovršeno do kraja godine
BOGDANOVCI - Programom za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a dodijelilo je sto tisuća kuna Općini Bogdanovci za sufinanciranje radova i usluga za projekt "Zajedno za djecu".Riječ je o izgradnji dječjeg igrališta u Petrovcima, pokraj društvenog doma Sokolana. Ukupna procijenjena vrijednosti projekta iznosi gotovo 280 tisuća kuna, a načelnik Marko Barun naglasio je kako će Općina naći načina da osigura potrebna sredstva.

- Prihodi su nam se zbog korone smanjili, no kako nam je na natječaju projekt prihvaćen i odobreno sto tisuća kuna, logično je kako ćemo ići u realizaciju. Dječje će igralište biti izgrađeno do kraja ove godine - rekao je Barun.

Podsjetio je kako su po istom principu prije dvije godine izgradili asfaltno igralište iza Područne škole u Petrovcima, kada im je na natječaju odobreno 110 tisuća, a preostalih je gotovo 200 tisuća kuna osigurala Općina čije je čelništvo odlučilo povećati investicije za potrebe djece kako bi zadržalo mlade ljude.

Nedavno je otvoren rekonstruirani dječji vrtić u Bogdanovcima, a počeli su radovi na objektu vrtića u Petrovcima u kojemu je do sada bio organiziran samo program predškole, a nakon okončanja radova imat će redovni poludnevni program. U pronatalitetne poteze svakako pripada i uvođenje naknade za novorođenu djecu.

- Ne pravimo razliku radi li se o prvom, drugom ili petom djetetu. Jednokratna naknada za svako novorođeno dijete čiji roditelji stanuju na području naše općine iznosi pet tisuća kuna - naveo je načelnik.

U suradnji s vinkovačkom udrugom Bubamara, Općina Bogdanovci od 2017. godine financira asistenta u dječjem vrtiću za mališane kojima je ta vrsta pomoći potrebna, a Barun je istaknuo kako je ulaganje u djecu najbolja investicija.

- Najljepša smo periferija Slavonije između Vukovara i Vinkovaca i učinit ćemo sve da mlade ljude ovdje i zadržimo - poručio je Barun.

Dragana Korpoš
ZA SVE UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA OPĆINA ĆE OSIGURATI RADNE BILJEŽNICE
Prošle je godine Općina Bogdanovci za 50-ak učenika od 1. do 4. razreda u tri područne škole osigurala bilježnice s motivima mjesta koja su u njezinu sastavu. Ovaj će put napraviti iskorak te za sve učenike osnovnih škola (od 1. do 8. razreda) koji imaju prebivalište na području općine kupiti radne bilježnice. “Vlada Republike Hrvatske realizirala je financiranje udžbenika za sve učenike te time drastično pomogla roditeljima u obrazovanju djece. Odlučili smo se u okviru proračunskih mogućnosti uključiti u taj proces, a s obzirom na to da prošle godine nisu svi učenici koristili ‘obične’ bilježnice koje smo im osigurali, ovaj smo put od škola zatražili popis radnih bilježnica, zbirki zadataka i likovnih mapa koje učenici koriste i točan broj učenika. Kupit ćemo ih i podijeliti na početku školske godine kako bismo pomogli kućnim budžetima roditelja”, rekao je Barun.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike