Crna kronika
ISTRAGA POLICAJKINA HITCA

Ranjavanje lopova bilo je opravdano
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.

Vezani članci

INTERVENCIJA U VINKOVCIMA

Mlada policajka u samoobrani je upucala lopova

VINKOVCI - Mlada vinkovačka policajka koja je prije nekoliko dana hitcem iz vatrenog oružja ranila provalnika koji ju je pokušao napasti opravdano je upotrijebila oružje, ocjena je Fabijana Kapulara, načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Rezultat je to provedenog obvezatnog postupka Ministarstva unutarnjih poslova, u ovom slučaju PU vukovarsko-srijemske. Ovakav se postupak svaki put provodi kada policajac za vrijeme službe upotrijebi vatreno oružje. Prema svemu sudeći, policajka je precizno propucala hitcem iz pištolja 30-godišnjaka, s obzirom na to da je nakon pet dana boravka u bolnici, sada u policijskom pritvoru u zgradi U u Vinkovcima.


Do ranjavanja je došlo 28. srpnja oko 1 sat poslije ponoći, nakon što je policija u provali u trgovinu u Starčevićevoj ulici u Vinkovcima zatekla 30-godišnjaka. Unatoč zapovijedi da stane, provalnik je napao 26-godišnju policajku, koja je, u nužnoj obrani, izvadila službeni pištolj i ustrijelila napadača. On je potom uhićen i, s obzirom na to da je zadobio prostrijelnu ranu, prevezen u vinkovačku bolnicu, gdje je bio do petka. Ulijedila je istraga cijelog događaja koja je okončana stavljanjem 30-godišnjaka u policijski pritvor te ocjenom da je upotreba oružja od strane policajke bila opravdana.


U međuvremenu su se policijski istražitelji bavili i 30-godišnjakom kojeg sada, osim za provalu u trgovinu u Starčevićevoj i napada na policajku, sumnjiče za još nekoliko kaznenih djela. Nekoliko sati prije negoli je uhićen u provali u Vinkovcima, 27. srpnja, oko 23.30, provalio je u trgovinu mješovite robe u Gradištu, odakle nije ništa otuđio. U ovoj provali 30-godišnjak je imao suizvršiteljicu, 29-godišnjakinju iz Đakova. Istoga je dana u Vinkovcima, iz nezaključanog kamiona vinkovačkih registracijskih oznaka, otuđio žensku torbicu u kojoj su bila novčana sredstva te osobni dokumenti, vlasništvo 46-godišnjakinje iz Orolika. Zbog toga je 30-godišnjak kazneno prijavljen za kazneno djelo krađe.
Nakon petodnevne bolničke skrbi u vinkovačkoj bolnici, ali pod nadzorom policije koja je bila uz njegovu subu, ranjeni 30-godišnji provalnik je, nakon što je kriminalistiko istraživanje dovršeno u petak, u subotu u 9 sati predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. M.Bugarić
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike