Mozaik
DORA VESTIĆ I JOSIP HORVAT ODUŠEVILI PUBLIKU

Ispred osječkog Kulturnog
centra izveli hitove
svojih glazbenih uzora
Objavljeno 2. kolovoza, 2020.
Toplu osječku večer najljepše je provesti na otvorenom, a kako nalaže trenutačna epidemiološka situacija, događanja na otvorenom su danas i jedino dostupna kad je riječ o dobroj glazbi. Ispred osječkog Kulturnog centra koncert je održala mlada osječka pjevačica, jedna od zvijezda emisije "A strana" Hrvatske televizije, Dora Vestić u pratnji gitarista Josipa Horvata. Valja spomenuti kako je ovo bio Dorin prvi solo koncert, a izvela je brojne obrade stranih pop, rock, blues i jazz hitova, za sve generacije ljubitelja urbanih melodija.

- Izveli smo pjesme izvođača koji su nas inspirirali da se uopće bavimo glazbom. To su naši uzori odmalena, iz mog i Josipova djetinjstva, kao primjerice David Bowie, kojeg nikad ne propuštamo izvoditi, RHCP, Amy Winehouse, Britney Spears, ali i pjesme koje je publika mogla s nama pjevati kao "Fever", "Killing Me Softly" i "Let The Sun Shine In" iz mjuzikla "Kosa", koja uvijek oduševi i doista su svi pjevali uglas. Biramo glazbu kojom bismo se približili gledateljima. Iako smo svirali sat i pol, nama je vrijeme proletjelo i uživali smo! - ispričala nam je Dora nakon koncerta te se osvrnula na to kako proživljava ovo razdoblje u kojemu su nastupi rijetki i ograničeni.

- Strašno mi je žao velikih glazbenika, jer sam i sama veliki ljubitelj onih velikih koncerata, no oni sada ne mogu biti održani i oni doista ne mogu opstati. No, mi, malo manje ribe koje se još koprcamo, savršeni smo za manje svirke i ovakve koncerte na otvorenom, tako da, iako mi je malo neugodno reći, ja i Josip imamo dosta dobru godinu kad je riječ o nastupima. Zbog komplicirane organizacije i silnih ograničenja, mi smo savršeni za ovakva događanja. Jako mi je žao kolega kojima su morali biti otkazani koncerti, ali nadam se da će se ubrzo situacija promijeniti nabolje i da ćemo svi zajedno moći normalno raditi - poručila je Dora. T.Kvorka
Možda ste propustili...

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike