Mozaik
OSJEČANKA KATARINA GRUJO IMA NOVI SINGL

Moja iduća pjesma bit će pravo iznenađenje
Objavljeno 3. kolovoza, 2020.
“Nešto za tebe” napisala je Nevia Korpar, a uglazbio ju je Marko Tomasović

Nakon što je u studenome prošle godine izdala svoj prvi samostalni singl "Stranac", mlada osječka pjevačica Katarina Grujo početkom prošloga mjeseca objavila je novu pjesmu pod nazivom "Nešto za tebe". Tekst za pjesmu napisala je Nevia Korpar, uglazbio ju je Marko Tomasović, dok je za aranžman bio zadužen Aleksandar Valenčić.

Kako nam je otkrila Katarina, inače kćerka svirača i skladatelja tamburaške glazbe Ivice Iće Gruje, "Nešto za tebe" nastala je još uoči Valentinova te je posvećena svakoj curi koja je nedavno prekinula ljubavnu vezu, kao i svim slobodnim djevojkama.

 


- Pjesma je snimljena u Zagrebu, nekoliko dana prije Valentinova, no kako nas je sve zatekla ova situacija s koronavirusom, morala je pričekati neko vrijeme. Unatoč tome, smatram da je izišla u najboljem trenutku. Reakcije su odlične! Do sada na YouTubeu ima približno 60.000 pregleda, a komentari pokazuju da se svaka druga žena pronašla u toj pjesmi, što mi je bio i cilj. Poruka pjesme je da svaka žena može biti sretna i zadovoljna te težiti svojim ciljevima i bez muškarca pokraj sebe. Muškarci, bez uvrede - kaže Katarina.

Prateći videospot za "Nešto za tebe" režirao je Ivan Majić iz osječke Exitus produkcije, s kojim je Katarina već surađivala na videospotu za pjesmu "Stranac".

- Videospot je sniman u Lovačkoj kući, u selu Kućanci, koju nam je ustupilo društvo Gavran te u Semeljcima na ribnjaku nedaleko od moje kuće u kojoj sam odrasla. Bilo je jako zabavno, to je nešto što stvarno volim i u čemu uživam. Sudjelovale su i moje prijateljice Laura, Giga, Marija, Ana i Lidija, koje su pridonijele opuštenijoj atmosferi - rekla je Katarina, koja paralelno uz samostalnu karijeru pjeva i u BestMan Bandu iz Đakova.

Za razliku od Katarininog singla prvijenca, u pjesmi "Nešto za tebe" naglašeni su utjecaji bluesa, samo jednog od mnogih glazbenih žanrova koje Katarina voli slušati i izvoditi.

- Smatram da mi blue note sjajno pristaju u interpretaciji, a storytelling je trenutačno moderna forma svjetskih pjesama, pa se tako sve poklopilo. Što se stiče stila pjevanja, radim prema osjećaju, i ne mogu reći da ću se držati samo jednog stila, nego kako se već u kojoj situaciji osjećam. Mislim da će tu biti svakakvih žanrova. Iduća pjesma bit će tek pravo iznenađenje - poručila je osječka pjevačica, ujedno i vlasnica obrta za čišćenje.

Katarinin pjevački put počeo je 1996. godine u emisiji Lijepom našom, u kojoj je - kao petogodišnjakinja - izvela pjesmu "Sretan Božić, dobri ljudi", koju je napisao i uglazbio njezin otac. S tatom je dugo nastupala i za njega kaže da joj je najveći uzor, no njezina je prava ljubav pop-glazba. Sudjelovala je na nekoliko talent showova - Showtime, X Factor, Planet Lille Show, a u posljednjem od njih, nedavno završenom JoomBoosovom Vrijeme da zablistaš, i pobijedila je te na taj način osvojila snimanje ljetnog hita u duetu s Dinom Petrićem.

- Pobjeda u showu Vrijeme da zablistaš za mene je vrlo važna. To će mi otvoriti neka druga vrata za dalje i smatram da će označiti veću prekretnicu u mojoj karijeri, jer dosad sam više pjevala rock i blues, a ovo će biti moj ulazak u pop i zabavnu glazbu. Uskoro snimam duet i videospot s izvrsnim pjevačem Dinom Petrićem, čemu se jako veselim. Pjesma je plesna i poletna te mislim da će izići u najbolje vrijeme - kaže Katarina.
Danijel Miklić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa