Osijek
“balkON gužva je OFF”

Prvu su Osječku ljetnu noć sami Osječani režirali
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Ljetnoj noći veliki doprinos dao je i Pannonian Challenge odlično uredivši balkon Kina Urania

Nakon što je ranije otkazana zbog aktualne pandemije koronavirusa u petak je, uz domišljatu ideju Turističke zajednice Grada Osijeka, kako vrijeme provesti u vlastitim domovima, a opet u interakciji s obitelji i prijateljima, pod sloganom “balkON gužva je OFF”, održana prva ovogodišnja Osječka ljetna noć.

Tradicionalna manifestacija tako je zaživjela u duhu vremena kojemu svjedočimo, no bila je interaktivnija i inkluzivnija no ikad, jer Osječani su druženje u svojim domovima, na terasama i balkonima objeručke prihvatili, kreiravši tako nezaboravnu i nadasve jedinstvenu atmosferu ljetne noći.

Organizaciju Ljetne noći TZ Grada Osijeka tako je prepustila samim građanima, izostao je program na kakav smo prijašnjih godina navikli, ističući kako srž ove manifestacije ionako nije u lokaciji, hrani, piću, koncertima, nego u ljudima i odnosima.

Osječkoj ljetnoj noći doprinos je dao i Pannonian Challenge, koji je u svom stilu uredio najpoznatiji osječki balkon, onaj kina Urania, i uz urbanu glazbenu podlogu svojim sugrađanima ponudio izložbu fotografija ekstremnog sporta u prostranom Sakuntala parku.

Pannonian Challenge balkon bio je najglasniji u gradu, a s pogledom na Sakuntala park donio je novu dimenziju vrućoj ljetnoj noći u kojoj su se Osječani i njihovi gosti samim pogledom na ekstremne fotografije ispunili adrenalinom, iako je bila riječ samo o opuštenoj šetnji. Sinergija PC balkona i izložba fotografija simbolično je dokazala kako se Pannonian Challenge prilagodio preporučenim mjerama epidemiološke zaštite, pa zato ni nakon 20 godina ne posustaje te nastavlja na lijevu obalu Drave privlačiti najbolje ekstremne sportaše.
Ivan Alilović

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike