Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU AGRAM

Titula je vrlo daleko, ali
dok se igra, šansa postoji
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
Početak nedjeljne utakmice na igralištu Mačkamama zakazan je u 18.30 sati

Nije lako nogometašicama Osijeka bilo ovoga tjedna. Povratak iz Dalmacije bio je (pre)dug, a vraćanje titule prvaka Hrvatske na "Mačkamamu" bit će, čini se, nemoguća misija iako, dok se igra i dok postoji teorija, treba se nadati. I vjerovati nakon što su tri kola uoči završetka sezone teško stradale u derbiju od Splita, koji je osječkim "zečicama" nanio drugi najveći poraz u borbama za domaće bodove (1:7).

Nemilosrdnije su 2004. godine bile samo igračice Viktorije koje su u Slavonskom Brodu tadašnju osječku ekipu porazile s 8:0 i smjestile ju na treće mjesto u državi. Nedugo zatim počela je iznimno dojmljiva era osječkog ženskog nogometa koja je zaustavljena prošle sezone, a i u ovoj je prilično izvjesno da će Osječanke ponovno gledati u leđa Splićankama. Sada zaostaju tri boda uz nepovoljan omjer u međusobnim susretima u kojem zaključnom (9. kolovoza) štićenicama trenera Tihomira Rudeža treba pobjeda od 6:0 ili svaka druga uz sedam pogodaka razlike. A to je protiv odličnog Splita gotovo nemoguća misija. Naravno, sve to uz pretpostavku da će preostala dva protivnika u doigravanju ostati bez bodova u sučeljavanjima s vodećim tandemom hrvatskog ženskog nogometa...

Nedjeljni suparnik Osječanki, ekipa Agrama, "fasovao" je "desetku" u zagrebačkom ogledu odigranom prije tri tjedna nakon što je dvostruko bolje prošao na proljetnom otvaranju sezone na "Mačkamami". Sutra (nedjelja) od 18.30 sati Agram će ponovno biti gost osječkog igrališta, u čijem srazu 18. kola domaće igračice ponajprije moraju pronaći, u međuvremenu poljuljano, samopouzdanje jer je kvaliteta, nedvojbeno, na njihovoj strani. Tomu treba dodati riječi Ćire Blaževića da je najbolja terapija za prethodni loš rezultat puni uspjeh sljedećom prigodom. U nadolazećoj se i ne razmišlja o drugom nego pobjedom, donekle, sanirati prošlonedjeljnu ranu iz Vranjica, gdje su Splićanke potpuno razbile ŽNK Osijek. Poslije nekoliko dana "tihe mise" u taboru najuspješnije hrvatske ženske ekipe održan je radni sastanak, s kojeg nam je dojmove prenijela najiskusnija "zečica" Violeta Baban:

- Teško je bilo nakon katastrofe u Dalmaciji, ali porazi su sastavni dio igre. Taj prošlonedjeljni ostat će urezan u naša sjećanja i klupsku povijest, no dale smo si obvezu da se moramo vratiti na pobjedničku stazu i krenut ćemo s tim već od Agrama. O rezultatu ne mogu spekulirati, posebice jer će uvodno biti prisutan psihološki moment, ali vjerujem da će sve brzo doći na svoje nakon što lopta krene s centra. Vjerujem u dobro izdanje i ostanak u utrci za titulom prvaka koje se do posljednje minute nećemo odreći - kratko je kapetanica Osječanki najavila sutrašnji susret s Agramom.

Dražen Lekšan
Parovi 18. kola
Osijek - Agram (Zagreb), Split - Dinamo (Zagreb), Viktorija (Slavonski Brod) - Katarina Zrinski (Čakovec) i Neretva (Metković) - Lepoglava..
Liga za prvaka
1.Split       17       16       0       1       138:4       48

2.Osijek       17       15       0       2       113:15       45

3.Dinamo       17       10       0       7       57:30       30

4.Agram       17       7       0       10       36:80       21
Liga za ostanak
1.Viktorija       17       6       0       11       22:82       18

2.Neretva       17       5       2       10       26:67       17

3.Katarina Z.       17       5       2       10       22:73       17

4.Lepoglava       17       1       2       14       17:80       5
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike