Novosti
NOVA MJERA U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Ograničen rad restorana i barova
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je u petak o novih 67 slučajeva zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, a broj aktivnih slučajeva zaraze je 727.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u petak je registrirano sedam novih pozitivnih osoba na COVID-19, šest je osoba iz Vinkovaca, a jedna iz Ivankova. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 414, od kojih je 199 izliječeno, a tri su osobe preminule. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izdao preporuku o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i odgodi javnih priredbi na području te županije do 18. kolovoza. Preporukom se ograničava radno vrijeme restorana i barova do 23 sata, a vikendom najkasnije do ponoći. Preporuka se primjenjuje od 31. srpnja do 18. kolovoza, kada će na temelju procjene epidemiološke situacije biti odlučeno ostaje li na snazi i nakon toga datuma, ističe tamošnji stožer. M.Flego
PET OBOLJELIH IZ BARANJE
U KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo testirano je 226 osoba, od kojih je devet pozitivno na koronavirus, priopćio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Petero ih prebivalište ima na području Ispostave Beli Manastir i međusobni su kontakti, troje je s područja Đakova, a jedna s područja Osijeka. U KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba od kojih je dvoje na respiratoru, a preminula je jedna osoba, 1938. godište, sa znatnim komorbiditetima. N.Z.E.
Najčitanije iz rubrike