Novosti
BIZOVAC ODOLIJEVA KRIZI

Toplice pune gostiju, povećana i potrošnja
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
Bizovačke toplice društvo su koje je u vlasništvu Jake Andabaka i sa Sunce Hotelima povezane su jedino vlasničkom strukturom

Poslovna tržišta, ali i domaću javnost, iznenadila je i informacija objavljena u jednom domaćem poslovnom tjedniku prema kojemu, navodno, hotelijer Jako Andabak "priprema prodaju svog turističkog portfelja, Bluesun hotele koji unazad godinu dana posluju pod zajedničkim imenom Sunce Hoteli d.d., a pripreme za to počele su već i prije koronakrize".


Kako je isti hotelijer vlasnik i Bizovačkih, odnosno Sunčanih toplica, koje su posljednjih godina tek počele doživljavati pravi procvat, pozadinu ove informacije pokušali smo istražiti i u Upravi Sunce Hotela d.d., kao i u Bizovačkim toplicama. "Sunce Hoteli d.d. redovno i odgovorno ispunjavaju svoje obveze iz Zakona o tržištu kapitala, Uredbe o zlouporabi tržišta EU-a i Pravila Burze. Što se tiče samog novinskog članka Sunce Hoteli d.d. nemaju nikakvih, bilo posrednih bilo neposrednih saznanja o tome da je nastupio bilo koji zakonom ili drugim propisom određen događaj o kojem bismo bili dužni izvijestiti investicijsku javnost. Također, nemamo saznanja o izvoru informacije koja je objavljena u gore spomenutom tjedniku", priopćeno nam je u petak iz Uprave Sunce Hotela d.d.

Nema bojazni ni za budućnost Toplica u Bizovcu čiji su trenutačni kapaciteti u Lječilištu, unatoč epidemiji koronavirusa iznenadili i najoptimističnije prognostičare s obzirom na to da su popunjeni čak 80 posto, dok je kupalište trenutačno na 60 posto popunjenosti u odnosu na isti datum prošle godine, no, zanimljivo je da se - povećala potrošnja. "U prva tri mjeseca 2020. povećan je broj dolazaka u kupalište i boravaka u Lječilištu, tako da je ukupan prihod bio deset posto veći nego u 2019. u istom tom tromjesečju, a nakon lockdowna, 1. srpnja, počela je službena sezona kupanja. Lječilište Bizovačke toplice nije prestajalo s radom i svi pacijenti dobivali su fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. S prijmom novih pacijenata počeli smo 11. svibnja, kada se u sobama nalazio po jedan pacijent, sve do početka lipnja kada je ponovno počelo raditi punim kapacitetom", otkrivaju u Bizovcu, gdje je u smislu prihoda, ovogodišnji srpanj na 90 posto iznosa iz srpnja 2019.

Marcel Medak, direktor društva Bizovačke toplice, očekuje da bi u slučaju nastavka ovako visokih temperatura, u kolovozu kupalište moglo ostvariti i 90 posto prošlogodišnjeg broja gostiju, no naglašava da će sva kretanja ovisiti i o epidemiološkoj situaciji. "Gosti nam hvale čistoću i osjećaj sigurnosti, s obzirom na to da se strogo provode mjere i preporuke ZZJZ-a, a vanjski dio kupališta djelomice će se, ovisno o vremenu i posjećenosti, postupno zatvarati kroz rujan, isto kao i 2019.", najavljuje Medak.

Lidija Aničić
Poveznica samo vlasničkom strukturom
Sunce Hoteli d.d. jedna su od vodećih domaćih turističkih grupa s 11 hotela na Jadranu, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom s 2976 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na Braču te drugom turističkom imovinom koja se nalazi u četiri popularne destinacije: Bol i Supetar na Braču, Brela Tučepi i Starigrad Paklenica. Uz to, u zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima premium hotel u Tučepima. Bizovačke toplice, odnosno Sunčane toplice, društvo su u vlasništvu Jake Andabaka i sa Sunce Hotelima d.d., kao i ostalim njegovim kompanijama povezane su jedino - vlasničkom strukturom, naglasili su iz Sunce Hotela.
Možda ste propustili...

POTPISAN UGOVOR O GRADNJI GOSPODARSKOG CENTRA

Novi sajamski prostor bit će sagrađen za 18 mjeseci

ANTONIJA JOZIĆ POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANICA

Gospodarstvenicima moramo osigurati što bolje uvjete za rad

Najčitanije iz rubrike