Ekonomija
NAJBRŽE RASTUĆE TEHNOLOŠKE TVRTKE

Među 500 najboljih 9 naših
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
Bazzar.hr je 39. mjestom i rastom od čak 2821 posto ostvario najbolji plasman

Na ovogodišnjoj Deloitteovoj rang-ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije, koja obuhvaća Europu, Srednji istok i Afriku, našlo se devet tvrtki iz Hrvatske, četiri više u odnosu prema prošloj godini.

Uz tvrtke koje su i prošle godine bile na listi: Q Software (149. mjesto), Infinum (381.) te Microblink (313.), ove godine na listu 500 najbrže rastućih tvrtki plasirali su se još Bazzar.hr (39.), AG04 Innovative Solutions (247.), Arbona, IPS d.o.o. (372.), Serengeti d.o.o. (403.) te Lemax d.o.o. (464.).

Bazzar.hr je sa svojim 39. mjestom i rastom od 2821 posto ostvario najbolji plasman, a zanimljivost je kako je Infinum od 2013. do sada na listu EMEA 500 ostvario plasman čak šest puta.

"Sa zadovoljstvom mogu primijetiti kako smo i dalje ostali vodeći po broju plasiranih tvrtki u našem regionalnom okruženju. Čestitamo našim tvrtkama te želimo potaknuti i pozvati ostale tehnološke tvrtke da se prijavljuju na naš natječaj, kako bi i dalje zadržali poziciju i ugled koji smo stekli svih ovih godina", kazao je Zlatko Bazianec, rukovoditelj hrvatskog ureda i partner u Deloitteovu odjelu poslovnog savjetovanja.

"Kada smo pokrenuli platformu Bazzar, imali smo jasnu viziju i cilj koji se svakim danom poslovanja sve više ostvaruje. Mogućnosti koje pruža internet-trgovina u ovom dijelu regije još su uvijek u fazi razvijanja, stoga nam je uvrštavanje na Deloitteovu ljestvicu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki EMEA regije potvrdilo da smo na dobrom putu oko realizacije potencijala koji e-commerce ima", istaknula je Tana Zimmermann, direktorica Bazzar.hr.

Ljestvicu "Deloitte’s Technology Fast 500 EMEA" već devetnaestu godinu kreira Deloitteov globalni Sektor za tehnologiju, medije i telekomunikacije.

Revolut iz Ujedinjenog Kraljevstva, fintech tvrtka koja je napravila aplikaciju za poslovanje i trgovanje kriptovalutama, zauzela je prvo mjesto na rang-ljestvici s rastom od 39.754 posto, a vodeću petorku čine još OakNorth, također iz Ujedinjenog Kraljevstva, s rastom od 30.706 posto, njemački Cloud&Heat Technologies GmbH (21.474 posto), DivideBuy (19.572 posto), također iz Ujedinjenog Kraljevstva, te FINEWAY iz Njemačke sa rastom od 16.594 posto.

Gledano u cjelini, na ovogodišnjoj ljestvici 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u EMEA regiji našli su se pobjednici iz 22 zemlje, s prosječnom stopom rasta prihoda od 1258 posto, što je rast u odnosu prema 969 posto zabilježenih 2018. godine. Stopa rasta prihoda tvrtki uvrštenih u ljestvicu kretala se od 157 do 39.754 posto.

Iz Srednje Europe ove se godine na listu 500 najbrže rastućih plasiralo 80 tvrtki, što je rast u odnosu premaa prošlogodišnjih 51. Najviše ih je iz Češke (24 tvrtke), slijede Poljska (21), zatim Hrvatska (9), Litva (7), Slovačka (6), Rumunjska (4), Bugarska i Mađarska (3) te Slovenija, Bosna i Hercegovina i Estonija sa po jednom tvrtkom.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

Najčitanije iz rubrike