Kultura
MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA OSIGURALO SREDSTVA

Poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama 8.497.150 kuna
Objavljeno 1. kolovoza, 2020.
Ministarstvo kulture i medija poduzetnicima u kulturnim i kreativnim industrijama osiguralo za 139 programa sredstva u ukupnom iznosu od 8.497.150 kn na temelju provedenog Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2020. godinu. Na Javni poziv koji je bio usmjeren za poticanje aktivnosti i prilagodbu poslovnih modela proizvodnje i distribucije kulturno-umjetničkih sadržaja gospodarskih subjekata u okolnostima epidemije COVID-19 pristigle su ukupno 343 prijave.


Povećanjem od pola milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnji ukupni iznos dodijeljenih sredstava Ministarstvo je odgovorilo na povećan broj prijava i ukupno tražena sredstva te nastojalo u novonastalim okolnostima omogućiti poduzetnicima u kulturi daljnju proizvodnju i distribuciju, a publici povećati dostupnost i pristup kulturno-umjetničkim sadržajima.
Također, Ministarstvo je kroz ovogodišnju dodjelu nepovratne potpore nastojalo osnažiti i osigurati likvidnost poduzetnika u kulturi kako bi se ublažio negativan utjecaj novonastale situacije na njihovo poslovanje. Pozivom su obuhvaćeni poduzetnici u područjima izvedbenih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske djelatnosti, vizualnih umjetnosti te audiovizualnih djelatnosti. T.K.
Možda ste propustili...

NA ZOOMU I UŽIVO NA FACEBOOKU HRVATSKOG SABORA KULTURE 19. LIPNJA

40. Susret hrvatskih zavičajnih književnika

PREMIJERNIM NASTUPIMA DOMAĆIH I STRANIH GLAZBENIKA

Počelo prvo izdanje Gibanja - eksperimentalnog zvučnog događanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KULTURNI CENTAR OSIJEK

Ponovno će ugostiti sjajnu predstavu "Ana, njezine najbolje namjere"

2

U MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI

Ljetni atelje - radionice za najmlađe polaznike

3

NOVI CIKLUS SLIKOVNICA "MALI LJUDI, VELIKI SNOVI"

Priče o životima istaknutih osoba