TvObzor
AXN ADRIA: TREĆA SEZONA SERIJE "START UP"

Kontroverzna mreža sagrađena na kriptovaluti
Objavljeno 31. srpnja, 2020.

Očajni bankar želi sakriti ukradeni novac, haićanski kriminalac želi raditi legalno, kubanska hakerica ima ideju koja će revolucionizirati budućnost novca, a njihovu verziju američkog sna i organiziranog kriminala 2.0 otkrivamo u seriji “StartUp”. Nove nastavke i poslovne avanture na vrućem asfaltu Miamija pratite u trećoj sezoni koja 3. kolovoza kreće na AXN Adriji.

Neoporeziva kriptovaluta kojoj je nemoguće ući u trag bila bi moguća velika promjena u svijetu financija da nije stvorena na opasnim ulicama Miamija od troje saveznika koji se ne mogu svrstati u kalup prosječnog tech-poduzetnika. Nick Talman lukavi je mladi bankar, Ronald Dacey vođa haićanske bande, a Izzy Morales vješta hakerica. Udružuju se kako bi od nečeg nepredvidljivog napravili ozbiljan posao, a za petama im je podzemlje Floride, narkokarteli, ljigavi bankari, potkupljivi policajci i FBI.

U posljednje dvije sezone ova napeta drama pratila je živote tech-poduzetnika koji su radili na najvećoj svjetskoj nekontroliranoj mreži ArakNet, a treća sezona nastavlja priču o tome što se događa s mrežom kojom vladaju mnogi, a ne posjeduje ju nitko te nakon što je kriptovaluta GenCoin zaživjela. Nove epizode serije “StartUp” prikazuju američki san o poduzetništvu koji se susreće s problemima poput online privatnosti, globalne sigurnosti te neprijateljske radne okoline. Kako se tim s njima bude suočavao, ujedno će se boriti i sa svojim najvećim neprijateljem, američkom vladom.

Serija se već bavila kriptovalutama i načinom na koji ljudi mogu njima manipulirati i koristiti ih u loše svrhe, te stavlja u fokus samu činjenicu da je kriptovaluta kontroverzna jer je izvan kontrole vlade, a ovaj put su ulozi veći jer se tim nalazi usred veće zavjere i nečega na što nisu spremni, dok im je za petama NSA. Treća sezona vrti se oko toga što je sve vlada spremna napraviti kako bi stvar preuzela u svoje ruke.

U glavnim ulogama “StartUpa” pojavljuju se Adam Brody (“CHIPs”, “The League”) kao Nick Talman, Edi Gathegi (“Crna lista”) kao Ronald Dacey, prekrasna Otmara Marrero kao Izzy Morales. Pridružuju im se Ron Perlman (“Sinovi anarhije”, “Hellboy”) kao multimilijunaš Wes Chandler i Addison Timlin (“Kalifornikacija”) koja glumi njegovu kćer Maru, a NSA agenticu Rebeccu Stroud, koja ne može podnijeti ideju o kriptovalutama i slobodnoj mreži, glumi Oscarom nagrađena Mira Sorvino (“Moćna Afrodita”). Serijal je kreirao, napisao i režirao Ben Ketai.

Uzbudljiva serija od sezone do sezone dobiva pohvale gledatelja koji cijene sjajnu priču i scenarij, a IMDB broji ocjenu od visokih 8.0 bodova.

”StartUp” i u trećoj sezoni dolazi u deset jednosatnih epizoda koje se premijerno mogu pogledati samo na AXN Adriji od 3. kolovoza u tjednom terminu ponedjeljkom u 21 sat.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike