Regija
U VIROVITICI, SUHOPOLJU, CABUNI I CRNCU

Tijekom kolovoza promjena župnika
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
VIROVITICA

Odlukom požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića, tijekom kolovoza obavit će se razrješenja i imenovanja svećenika u Požeškoj biskupiji, na području Virovitičko-podravske županije.

Za upravitelja Župe Kraljice Svete Krunice u Cabuni imenovan je velečasni Darijo Šimić, koji ostaje i upravitelj Župe sv. Barbare u Sladojevcima. Dosadašnji župnik u Cabuni i dušobrižnik u Općoj županijskoj bolnici u Virovitici vlč. Valent Furjan imenovan je župnikom Župe sv. Jurja Mučenika u Vrbovi i upraviteljem Župe sv. Marije Magdalene u Štivici. Novi dušobrižnik u Općoj županijskoj bolnici bit će vlč. Nikola Legac, koji će također biti upravitelj Župe Presvetog Trojstva u Turnašici, a dolazi iz Župe sv. Marka Evanđelista u Našicama.

Vlč. Augustin Tašić razriješen je službe upravitelja Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu i privremeno je oslobođen pastoralne službe zbog osobnih razloga. Novi župnik u Crncu je vlč. Josip Vračarić, koji dolazi iz Župe sv. Marije Magdalene u Štivici.

Rozo fra Brkić razriješen je službe župnika u Župi sv. Roka u Virovitici, a novi župnik je Bernard fra Barbarić. Službe župnog vikara u virovitičkoj Župi sv. Roka razriješeni su Grgur fra Blažević i Celestin fra Čakarić, koji je imenovan pastoralnim suradnikom u istoj župi. Novi je župni vikar Marino fra Kuzminski.

Vlč. Pavle Filipović razriješen je službe upravitelja Župe sv. Terezije Avilske u Suhopolju i imenovan župnikom Župe sv. Nikole Biskupa u Međuriću. Na njegovo mjesto u Suhopolje dolazi vlč. Ljubiša Krmar iz Župe Presvetog Trojstva u Turnašici. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike