Regija
SJEĆANJE NA POGINULE BRANITELJE

Memorijal za Vidu, Balića i Dunkovića
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
SLADOJEVCI

Drugi memorijal posvećen poginulim hrvatskim braniteljima pod nazivom „Drago Vida, Zoran Balić i Milan Dunković“, koji je u slatinskom prigradskom naselju Sladojevcima organizirao Temeljni ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, započeo je svetom misom zadušnicom u sladojevačkoj župnoj crkvi sv. Barbare.

Rodbina poginulih, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Slatine predvođeno predsjednikom Gradskog vijeća Darijom Vrbaslijom, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić i mještani Sladojevaca položili su vijence i upaljene lampione ispred spomenika u središtu mjesta, a svetu misu i molitvu kod spomenika predvodio je vlč. Darijo Šimić. Majka poginulog hrvatskog branitelja Anka Balić pročitala je svoju pjesmu posvećenu svim hrabrim vitezovima poginulim za svoju hrvatsku domovinu. Vijenci su položeni i na njihovim posljednjim počivalištima na grobljima u Sladojevcima i Radosavcima.

U sklopu Memorijala otvorena je nadstrešnice uz mjesni dom, koju su uz pomoć Grada Slatine i brojnih sponzora izgradili sami članovi Temeljnog ogranka UHDDR-a Slaodjevci.
P. Žarković
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

Najčitanije iz rubrike