Tehno
NEĆE VIŠE OSTAVLJATI UGLJIKOV OTISAK

Bosch pomaže postići klimatsku neutralnost
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Dobavljač tehnologije i usluga želi prenijeti znanje i iskustvo koje je prikupio tijekom postupka ostvarivanja ugljične neutralnosti i projekata koje je proveo diljem svijeta. Ta je usluga iznimno tražena u proizvodnoj industriji: u okviru nedavnog istraživanja njemačkih društava, 77 posto društava navelo je smanjenje emisija CO2 kao prioritet, ali je samo 16 posto društava provelo mjere za ostvarivanje klimatske neutralnosti u okviru svojih proizvodnih postupaka (izvor: Boston Consulting Group).


Bosch će biti prvo industrijsko poduzeće koje posluje na svjetskoj razini, a koje će postati potpuno klimatski neutralno do kraja 2020. Više od 400 lokacija diljem svijeta neće više ostavljati ugljikov otisak. Nadalje, sve su Boscheve lokacije u Njemačkoj klimatski neutralne od kraja 2019. godine.


"Ublažavanje klimatskih promjena izazov je za cijelo društvo. Borbu protiv klimatskih promjena želimo učiniti tehnički izvedivom i komercijalno održivom", rekao je dr. Volkmar Denner, predsjednik upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH.


Bosch stoga to pokušava ostvariti na različite načine, među ostalim i poboljšanjem energetske učinkovitosti svojih postrojenja i zgrada, proizvodnjom vlastite električne energije i provođenjem tehnoloških rješenja kojima proizvodnju čini učinkovitijom u pogledu gospodarenja resursima. Denner smatra da je cilj jasan: "Ako želite uspješno poduzeće, morate održivo poslovati."


Klimatske su promjene najveći izazov s kojim se čovječanstvo mora suočiti. Jedino su u energetskom sektoru emisije veće nego u proizvodnoj industriji. Samo u Njemačkoj industrijski sektor odgovoran je za više od petine ukupnih emisija ugljikova dioksida. Bosch naporno radi na rješavanju izazova povezanih s tim problemom.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike