Crna kronika
NAKON PROMETNE NESREĆE U KOZARCU U BARANJI

Pijan automobilom sletio s ceste pa pobjegao, policija ga pronašla, čeka ga kazna
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
KOZARAC

Nema dana da policija u Slavoniji i Baranji ne zaustavi pijanog vozača. Nemali broj njih su i sudionici prometnih nesreća koje sami skrive. Jedna takva dogodila se u srijedu u Kozarcu, a skrivio ju je 50-godišnji vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće, no brzo je uhvaćen.


Kako priopćava Policijska uprava osječko-baranjska, oko 19 sati automobil kojim je upravljao 50-godišnjak u Kozarcu sletio je s ceste. Vozač se potom, iako je automobil bio oštećen, vratio na cestu i nastavio vožnju. Na njegovu žalost, slijetanje su primijetili stanovnici Kozarca, pa je o svemu obaviještena Policijska postaja Beli Manastir. Prometni su policajci odmah izišli na teren i, zahvaljujući pravodobnim informacijama, brzo pronašli 50-godišnjaka. On je alkotestiran i u krvi je imao 2,15 promila alkohola. Potom je uhićen i odveden u policijsku zgradu u Belom Manastiru, gdje je tijekom noći zadržan na triježnjenju.


U četvrtak prijepodne doveden je pred nadležnog prekršajnog sudca. Još ne znamo kolika će mu biti kazna, no za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci, a mogao bi dobiti i devet negativnih prekršajnih bodova. Bila je to skupa pijana vožnja. Sreća je što u slijetanju nije bilo ozlijeđenih osoba.


Neobična nesreća dogodila se pak u srijedu u Požeško-slavonskoj županiji, na cesti Kutjevo - Vetovo. S tehnički neispravnog kamiona Iveco požeških registracijskih oznaka, kojeg je vozio 41-godišnjak, otpao je dio plastičnog blatobrana i pao na kolnik. Na blatobran je potom Volkswagenom požeških registracijskih oznaka naletjela 59-godišnjakinja. Automobil je pretrpio oštećenja, a ozlijeđenih nije bilo. Očevid je obavila očevidna ekipa PU požeško-slavonske. Protiv 41-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilom, a prijavljena je i vozačica automobila. Njezin je krimen bio što je upravljala vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana.

Također u srijedu oko 20.20 sati u Požegi su prometni policajci prilikom kontrole prometa zatekli 20-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke Audi slatinskih registracijskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja, a do sada je evidentiran kao višestruki počinitelj prometnih prekršaja, mladić je uhićen. U četvrtak je uz optužni prijedlog doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi. Zasigurno ga čeka visoka novčana kazna, a vozačka dozvola mu se neće oduzeti zbog jednostavnog razloga, jer je - nema! Unatoč tome, zabrana vožnje će mu se izreći, kao i dodjela negativnih prekršajnih bodova, a te će se kazne aktivirati tek kada, i ako, položi vozački ispit. M.Bugarić
Vozaču sada prijeti zabrana vožnje vozilima B-kategorije do godine dana te visoka novčana kazna
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri